Midden Kennemerland
Natuur
Op
zaterdag21mei202207:45

Fietstocht om Krommenieër Woudpolder

het mooiste weidevogelgebied van Nederland

Op zaterdag 21 mei a.s. organiseert IVN Afdeling Midden Kennemerland een fietsexcursie om De Krommenieër Woudpolder. Deze polder ligt op NAP -1,25 meter en behoort tot één van de rijkste weidevogelgebieden. Al fietsend rondom dit prachtige veenweidegebied met zijn uitgebreide slotenpatroon en mix van landbouw- en natuurgebied gaat u samen met de natuurgids kijken naar de verschillende weidevogels als kievit, grutto en scholekster. Tevens is er aandacht voor de andere grotere en hele kleine bewoners, de kleurrijke beplanting en de geschiedenis van dit gebied.

Er wordt verzameld om 7:45 uur op de parkeerplaats van Recreatieterrein Zwaansmeer aan de Lagendijk in Uitgeest. U kunt op de fiets komen of hier uw auto parkeren en uw fiets van de drager afhalen.

Tip van de gids: Zorg voor onopvallende, warme, (geluidsloze) kleding. Het is handig om een verrekijker mee te nemen. De route is ongeveer 10 kilometer lang, een aardig fietstochtje en daarom wordt aangeraden om jonge kinderen mee te nemen in een kinderzitje.

De excursie start om 8:00 en we verwachten rond 11:00 weer terug te zijn. De kosten zijn € 4,00 per persoon.  Voor kinderen t/m 12 jaar is dat € 2,00.  Graag gepast betalen.

Je kunt je hier aanmelden:
Aanmeldformulier

Gezien de aard van de excursie geldt een maximum  van 16 deelnemers.

 

 


 

 

 

Algemene informatie

Krommenieer Woudpolder
zaterdag 21 mei 2022 - 07:45
Locatie: 
Parkeerplaats van Recreatieterrein Zwaansmeer
Lagendijk 45
1911 MT Uitgeest
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image