Midden Kennemerland
Natuur
Op
donderdag30mei201904:45

Dauwtrappen rondom Camping Geversduin

Vroeg uit de veren op Hemelvaartsdag!

Voor de echte vroege vogels organiseert IVN Midden Kennemerland op donderdag 30 mei

in samenwerking met Camping Geversduin een traditionele dauwtrap ochtend. Vroeg uit de veren, want dan is de natuur op z’n mooist. Dauwtrappen doe je ‘officieel’ door in de vroege ochtend met blote voeten door bedauwd gras te lopen, maar met goede wandelschoenen aan neemt de gids  jullie graag mee voor een mooie wandeling rondom Camping Geversduin.

Rond zonsopgang het duin in om met vogels op te horen zingen, leer verschillende vogel geluiden  kennen en beleef het ontwaken in het duin. Misschien zien we nog andere dieren zoals konijnen of een vos. Het is een flinke wandeling, als tussenstop doen we ‘ ‘t Boetje van onze Kees’ aan.

De excursie is ook geschikt voor kinderen en hun ouders, maar de kinderen moeten wel gewend zijn om een stuk in stilte mee te lopen." Geschikte (warme, stille en onopvallende) kleding is gewenst, en …..neem je ontbijtje mee. Dat eten we in de natuur op bij de hut.

Verwacht wordt dat we rond 10.00 weer terug zijn bij de receptie van de camping.

Je kunt  je aanmelden voor deze excursie bij  de receptie van Camping Geversduin, Beverwijkerstraatweg 205, Castricum (info@campinggeversduin.nl onder vermelding van de excursie).  We verzamelen om  4.45 uur bij de  receptie  zodat we om 05.00 uur kunnen vertrekken vanaf de camping. Kosten zijn 4 euro voor volwassenen, 2 euro voor kinderen tot 12 jaar. Graag gepast geld meenemen.  Een duinkaart is verplicht. Een dagkaart kost € 1,80 en is te koop bij de automaat aan de ingang van het duingebied en is alleen met pin te betalen.  Kinderen t/m 17 jaar hebben geen duinkaart nodig.  

 

Algemene informatie

donderdag 30 mei 2019 - 04:45 tot 10:00
Locatie: 
Receptie Camping Geversduin
Beverwijkerstraatweg 205
Castricum
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image