Midden Kennemerland
Natuur
Op
zondag16jun201910:00

Blotevoetenwandeling

Op zondag 16 juni 2019 organiseert  IVN  Midden Kennemerland in samenwerking met Camping Geversduin een blotevoetenwandeling.

Deze wandeling is voor iedereen oud en jong die eens lekker op blote voeten in het duin wil lopen.  Voeten:  je  staat er de hele dag op, je loopt er overal op naar toe maar meestal met schoenen aan.  Op blote lopen we niet vaak, af en toe thuis en soms op het strand. Lopen op blote voeten is heerlijk, bevrijdend en een gezonde manier van natuurbeleving!

Onze gids neemt jullie graag mee op deze bijzondere wandeling. Onderweg leren we waarnemen met onze voeten. Is het warm, is het koud, is het nat of is het droog? En daarmee leer je misschien wel waarom welke planten of dieren er juist op die plek in de natuur leven. Wat we tegen gaan komen valt nooit te voorspellen maar het duin zit boordevol verhalen over leven en overleven.

Hoe overleven de duinplanten in de zomer onder de brandende zon zonder zonnebrandcrème? Waarom wordt er begraasd? En wat moet de natuur nou met al die koeienpoep? We gaan het horen, zien, ruiken, voelen en misschien ook proeven (nee, niet de koeienpoep!).

We lopen door een duingebied waar ook duindoorns groeien. Dat betekent dat sommige stukken minder goed te belopen kunnen zijn op ongetrainde blote voeten. Neem daarom voor de zekerheid, iets van schoeisel zoals slippers of sandalen mee.

Je kunt je aanmelden voor deze excursie bij de receptie van camping Geversduin, Beverwijkerstraatweg 205, Castricum  (info@campinggeversduin.nl) onder vermelding van de excursie. We vertrekken om 10.00 uur vanaf de receptie. Duur van de excursie  is ongeveer anderhalf uur. Kosten zijn  4 Euro voor een volwassene, 2 uur voor kinderen tot 12 jaar  Graag gepast geld meenemen. De kosten zijn exclusief een toegangskaart tot de duinen (vanaf 18 jaar), deze is te koop bij de automaat aan de ingang van het duingebied. Een dagkaart kost € 1,80 en is alleen met chip of pin te betalen.

 

Algemene informatie

zondag 16 juni 2019 - 10:00
Locatie: 
Camping Geversduin
Beverwijkerstraatweg 205
1901 DZ Castricum
Nederland
Google Maps image