Midden Drenthe
Landschap
Op
zondag13okt201910:30

Struinen over het Orvelterveld

Wandeling met gids

Orvelte - Het is herfst en wat is er dan heerlijker om met de wind in de haren te genieten van de natuur. Dat kan zondag 13 oktober tijdens een herfstwandeling met gids over het Orvelterzand. De start is om 10.30 uur.

Startlocatie: Parkeerplaats Orvelterzand - Vanaf de Orvelterbrug het Oranjekanaal N.Z. volgen richting Schoonoord. U neemt na 700 m de eerste weg links, dit is de weg ‘Orvelterveld’. Deze weg rijd u door. Na ongeveer 600 meter vindt u de parkeerplaats aan de linkerkant van de weg (in de flauwe bocht).

De aarde ruikt sterk, paddenstoelen staan in vele kleuren te pStruinen over het Orvelterzandronken, terwijl de bladeren naar beneden dwarrelen. Een prachtig moment om mee te gaan met deze excursie voor jong en oud. Samen met Edwin de gids gaan deelnemers op zoek naar paddenstoelen, Schotse Hooglanders en reeën. Onderweg is er een raadsel die de deelnemers op kunnen lossen.

Daarnaast krijgen zij meer te horen over het stuifzand dat dit gebied zo bijzonder maakt en over de schapen die hier rondlopen. Samen wordt gezocht naar sporen.

Goed schoeisel wordt aangeraden en honden mogen niet mee.

Orvelterzand

Uw gids:
Edwin Wiersema
Natuurgids

Algemene informatie

zondag 13 oktober 2019 - 10:30
Locatie: 
Orvelte
Nederland
Google Maps image