Midden Drenthe
Overig
Op
woensdag21mrt201820:00

Jaarvergadering

Met aansluitend de film "Queen of the Sun"

De jaarvergadering is bestemd voor onze leden en wordt altijd omlijst met een leuke activiteit. Dit jaar laten we onze leden graag de intrigerende en spectaculaire film "Queen of the Sun" zien. 

Queen of the Sun

De film Queen of the Sun. What are bees telling us? onderzoekt de achtergronden van de bijencrisis. Hoe kunnen wij lering trekken uit de bijensterfte die zich momenteel voltrekt? De film laat zien hoe het lot van mensen en bijen van oudsher met elkaar verbonden is en vormt een fascinerend en hartverwarmend pleidooi voor een andere aanpak.

In 1923 voorspelde Rudolf Steiner, grondlegger van de antroposofie, dat honingbijen in 80 tot 100 jaar zouden verdwijnen. Zijn voorspelling zien we nu uitkomen. Voor onze ogen voltrekt zich het uitsterven van de honingbij. De film Queen of the Sun onderzoekt de achtergronden van de mondiale bijencrisis via interviews met (biologisch dynamische) bijenhouders, wetenschappers, boeren en filosofen. Op reis over de continenten wordt de geschiedenis van 10.000 jaar bijen houden verteld en wordt uitgelicht hoe onze historische relatie met de honingbij teniet wordt gedaan in de huidige industriële praktijken.

Filmmaker Taggart Siegel, bekend van de film The Real Dirt on Farmer John, laat naast de bijenhouders ook Michael Pollan, Vandana Shiva en Gunther Hauk aan het woord. De film haalt niet alleen de problemen aan maar wijst ook de nieuwe richting naar een cultuur in balans met de natuur.

Nog geen lid? Dat kan natuurlijk vandaag nog :)) 
Wel graag aanmelden bij de afdeling: st64810@concepts.nlBijen

 

Trailer Queen of the Sun

Algemene informatie

woensdag 21 maart 2018 - 20:00 tot 22:00
De zaal is open vanaf 19:30 uur. Koffie en thee staat voor u klaar. De jaarvergadering is bestemd voor onze leden en wordt altijd omlijst met een leuke activiteit. Dit jaar laten we onze leden graag de intrigerende en spectaculaire film "Queen of the Sun" zien. Wel graag aanmelden bij de afdeling: st64810@concepts.nl Nog geen lid? Dat kan natuurlijk vandaag nog :)) en kom ook deze avond meekijken met ons.
Locatie: 
Drents Landschap
Pieterbergweg 26
9431 CB Westerbork
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image