Meijel
IVN
maandag04mrt2019

Nieuwe Natuurgidsenopleiding in Midden Limburg

De IVN Natuurgidsenopleiding is voor iedereen die natuurgids wil worden. Het is een unieke opleiding die zijn sporen volop heeft verdiend. IVN heeft sinds het begin van haar bestaan meer dan 16.000 natuurgidsen opgeleid. 
De IVN Natuurgidsenopleiding (NGO) is voor de natuurliefhebber die serieus aan de slag wil met kennisoverdracht en natuurbeleving.

De opleiding duurt 1,5 jaar. Die start op 18 december 2019 met een startbijeenkomst en eindigen op 19 juni 2021 met de diploma-uitreiking.
De binnenlessen zijn ongeveer om de week op de woensdagavond. Gemiddeld 1 keer per maand is er op een zaterdagochtend een excursie of buitenles. Totaal circa 60 lessen in 1,5 jaar. Daarnaast ga je alleen of met andere cursisten de natuur volgen in een onderzoeksgebied. Aan het einde van de cursus maak je een verslag en verwachten we dat je het geleerde in praktijk kunt brengen. 
Verder worden stages gepland bij de afdelingen zodat je alvast  kunt snuffelen aan de praktijk. Als Natuurgids kun je aan het werk als vrijwilliger bij jouw afdeling of de regio met allerlei educatieve activiteiten
op het gebied van natuureducatie en duurzaamheid, zoals het organiseren en begeleiden van natuurwandelingen, fietstochten en natuuractiviteiten voor de jeugd.

De kosten bedragen 350,- euro.

Voor de volledige informatie zie:

https://www.ivn.nl/afdeling/regio-midden-limburg/activiteiten/natuurgidsenopleiding-2020-2021