Meijel
Beleid & Organisatie
zondag01aug2021

IVN Meijel start activiteiten weer zo veel mogelijk op

IVN Meijel start de activiteiten weer zo veel mogelijk op. Dit betreft voorlopig de maandagavond-activiteiten voor leden en de maandelijkse excursies naar een of ander natuurterrein in de omgeving van Meijel.

Maandagavondactiviteiten voor leden:

Tot 30 augustus is de maandagavond buiten. We vertrekken elke maandagavond om 19:30 bij Truijenhof Tomveld 2 5768CP in Meijel. We gaan bij voorkeur met de fiets en bezoeken een stukje natuur in de directe omgeving van Meijel. Omdat in augustus de avonden al behoorlijk korten blijven we steeds dichter bij huis naar mate de maand vordert.

Vanaf 13 september (6 september is Meijel kermis en is er geen activiteit) zijn de acititeiten weer binnen in het IVN-lokaal in Truijenhof. Voorlopig zullen we nog de grotere afstand van elkaar handhaven. Dit betekent een iets ruimere opstelling van de zitplaatsen en tafels dan dat we gewend waren. De avonden bestaan meestal uit een tijdje bijpraten en koffie/thee drinken en vervolgens een natuuronderwerp behandelen.

Excursies op de zondagmorgen

Deze excursies zijn altijd op de zondagmorgen van 8:30 uur tot 12:00. We komen bijeen bij Truijenhof Tomveld 2 5768CP in Meijel. Zolang de corona-dreiging nog hoog is moet in principe iedereen voor eigen vervoer zorgen. Normaal rijden we samen om in het excursiegebied te komen. Nu kunnen wel mensen samenrijden indien ze dit persoonlijk aandurven omdat ze voldoende beschermd zijn.

De volgende data en plaatsen zijn voor dit jaar vastgesteld:

15-08-2021        Deurnese Peel              Bezoek aan project Leegveld

12-09-2021        Groote Peel                  Vogels en vogeltrek

10-10-2021        Weerterbos                  Paddenstoelen

14-11-2021        Mariapeel                     Landschap en hoogveen

12-12-2021        Waterbloem                  Landschap en vogels