Meijel
Biodiversiteit
Op
maandag09mei202219:30

Workshop planten en dieren identificeren met de smartphone

Hel de biodiversiteit vastleggen

Op maandag 9 mei zal IVN lid en bioloog Ilse Hendriks uit Meijel een workshop geven voor mensen die geinteresseerd zijn in het maken van biologische waarnemingen in de natuur. Denk bijvoorbeeld aan wilde bloemen, insecten of vogels.

Het is een introductie voor beginners die graag willen weten hoe ze een waarneming op de juiste manier kunnen determineren - identificeren op basis van kenmerken - en hoe ze die eventueel ook kunnen registreren. Uiteraard is er ook genoeg te leren voor mensen die al wat meer ervaring hebben met biologische waarnemingen!

We kijken naar het belang van biologische waarnemingen en wat de principes zijn van een biologische waarneming. Je leert welke methodes er zijn om waarnemingen te doen en welke tools je kunt gebruiken. Denk daarbij bijvoorbeeld aan apps, websites en andere digitale hulpmiddelen, en ook boeken.

We gaan met deze tools ook oefenen. Op bovengenoemde avond zal Ilse hoofdzakelijk naar de theorie kijken. Maar er zal zeker ook al geoefend worden met een app.

Algemene informatie

Een van de soorten viooltje
herfst
maandag 9 mei 2022 - 19:30 tot 22:00
Locatie: 
Truijenhof IVN-lokaal
Tomveld 2
5768CP Meijel
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image