Meijel
Duurzaamheid
Op
zaterdag27okt201820:00

Wandeling Nacht van de Nacht in Meijel

Georganiseerd door de Natuur- en Milieufederaties.

Laat het donker en ontdek hoe mooi de nacht is tijdens de Nacht van de Nacht.

Tijdens de Nacht van de Nacht worden er door het hele land honderden evenementen georganiseerd in het donker en doven honderden bedrijven en gemeenten lichten van gebouwen en reclameverlichting. Hopelijk vindt dit ook in Meijel navolging.

De hemel in Nederland is al lang niet meer donker in de Nacht. De verlichting die alom aanwezig is, zorgt voor veel gebruik van energie en heeft ook nog eens invloed op flora en fauna.

Door IVN Meijel wordt U in het kader van de Nacht van de Nacht een nachtwandeling aangeboden op zaterdag 27 oktober 2018. De wandeling start om 20:00 uur en de inloop is vanaf 19:30 in het IVN-lokaal van IVN Meijel in Truijenhof Tomveld 2 in Meijel.

Deze wandeling van ca. 6 km is geschikt om met kinderen te lopen. We letten op geluiden in het bos, misschien horen we onderweg wel een steenuil roepen, een bosuil, of geritsel in de struiken, wie weet, vraag het aan de gids die je helpt om geluiden te herkennen en te vertellen wie ze maken. Onderweg wordt U een warm drankje aangeboden waarna de tocht wordt vervolgt. Deelname en drankje zijn gratis.

De Nacht van de Nacht is een evenement dat wordt georganiseerd door de Natuur- en Milieufederaties.

Uw gids:
Jan Slaats

Algemene informatie

zaterdag 27 oktober 2018 - 20:00 tot 22:00
Locatie: 
IVN Lokaal Truijenhof
Tomveld 2
5768CP Meijel
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image