Meijel
Paddenstoelen
Op
zondag11okt202008:30

Paddenstoelen een leefwijze apart

Paddenstoelenwandeling

Paddenstoelen zijn een wereld apart. Het verschijnen van paddenstoelen ook. Deze excursie gaan we zoeken naar paddenstoelen en proberen er een aantal te vinden met verschillende leefwijzen. Er zijn paddenstoelen die samen leven met bomen of planten, er zijn paddenstoelen die de resten van bomen en planten opruimen en de hierin opgelagen voedingsstoffen weer terugbrengen in het systeem en er zijn parasieten. De laatste zijn soorten die leven ten koste van soorten bomen, planten op paddenstoelen.

De plaats waar we naar toe gaan is het Weerterbos. Oorspronkelijk was het de bedoeling naar de Herbertusbossen in Heeze te gaan. De droge zomer en het droge najaar zijn  niet zo goed geweest voor de ontwikkeling van de schimmels waaruit de paddenstolen groeien. Dus de plek waar we naar toe gaan hangt af van wat de verkenning vooraf oplevert.

Vanwege de coronaperikelen dient iedereen te zorgen voor zijn eigen vervoer (auto) naar het excursiegebied. Mensen met koorts of verkoudheidsverschijnselen wordt gevraag om niet deel te nemen. Tijdens de excursie mogen geen hulmiddelen (loep, spiegeltjes enz.) gedeeld worden.

Mocht de toestand t.a.v. het coronavirus verslechteren of de adviezen van het RIVM aangepast worden, is het mogelijk dat deze excursie niet doorgaat. Raadpleeg voor het vertrek nog even deze website. 

 

Uw gids:
Jan Slaats

Algemene informatie

recycled hout
Leeft samen met bomen
zondag 11 oktober 2020 - 08:30 tot 12:00
Locatie: 
Tomveld 2
5768CP Meijel
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image