Meijel
Natuur in de Buurt
Op
zaterdag24okt202019:30

Nacht van de Nacht in Meijel (gaat niet door vanwege Corona)

Licht 's nachts: lichtvervuiling voor de natuur, energieverspilling

Vanwege de corona maatregelen van 13 oktober kan deze activiteit niet doorgaan. Mochten er nog veranderingen komen voor 24 oktober, wordt opnieuw bekeken of deze activiteit alsnog kan doorgaan.

Pas op: Bij eerdere publicaties is aangegeven dat deze activiteit op 31 oktober zou plaatsvinden. Dit was een fout.

In het kader van de campagne Nacht van de Nacht van alle Natuur- en Milieu federaties in Nederland, organiseert IVN-Meijel een avond/nachtwandeling door de kern van Meijel en in het buitengebied van Meijel.

Tijdens de excursie laten we zien hoeveel licht er door ons mensen in de natuur gebracht wordt als het er donker hoort te zijn. Het lijkt er zelfs op dat hoe spaarzamer de lampen worden, hoe meer licht er buiten verschijnt. Een gedeelte van dit licht heeft een functie, maar een groot gedeelte zou gewoon uit kunnen zijn. Licht heeft invloed op de natuur en verstoord bijvoorbeeld het leven van nachtvlinders.

De wandeling is circa 6 a 7 kilometer en duurt tot 22:00 uur over donkere veldwegen en bospaden. Gedurende de wandeling moeten de geldende coronaregels gevolgd worden (1,5 meter afstand blijft belangrijk, ook buiten). Bij eerdere wandelingen werd onderweg een warme kop koffie, thee of chocolade melk aangeboden. Dit gebeurd dit jaar niet vanwege de coronacrisis.   

Algemene informatie

zaterdag 24 oktober 2020 - 19:30 tot 22:00
Locatie: 
IVN Lokaal Truijenhof
Tomveld 2
5768CP Meijel
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image