Meijel
Landschap
Op
zondag21jan201808:30

Mariapeel na LIFE+

Mariapeel veranderd na werkzaamheden LIFE+??

De werkzaamheden in ht kader van het LIFE+ zijn nog steeds gaande in de Mariapeel en duren nog tot in maart 2018. In grote delen van het gebied zijn de werkzaamheden om de waterhuishouding van het gebied te stabiliseren al gereed. Ook de Trosbosbes is over een zeer groot oppervlak verwijderd, zeer geholpen door het droge weer van het afgelopen jaar, hetgeen niet goed was voor de processen die voor hoogveen zorgen.

Gedurende de excursie gaan we kijken of we wat kunnen zien wat de effecten zijn van de werkzaamheden. Als het goed is, zijn de effecten die we kunnen zien in de waterhuishouding van het gebied maar beperkt zichtbaar omdat het waterniveau maar zeer subtiel verhoogd is. De zichtbaarheid van de verwijdering van de Trosbosbes moet een enorm contrast opleveren met de situatie die er voorheen was omdat er een gehele struiklaag in een bepaald gebied verdwenen is.  Toch zullen we zien dat het vele werk in het gebied nauwelijks opvalt voor mensen die de situatie voorheen niet kennen.

Verder laten we ons verrassen door wat een winterwandeling in een regenererend hoogveen zoal kan opleveren en dan met name de aanwezige vogels.

Algemene informatie

Vernatten voor hoogveenregeneratie
vernatten voor hoogveenregeneratie
zondag 21 januari 2018 - 08:30 tot 12:00
Locatie: 
IVN Lokaal Truijenhof
Tomveld 2
5768CP Meijel
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image