Meijel
Insecten
Op
zondag19jul202008:30

Insecten in de Groote Peel

Biodiversiteit van de Groote Peel

Na een tijd met geen activiteiten vanwege het coronavirus is dit weer de eerste excursie in het coronatijdperk. Bij deze excursie gelden alle adviezen van het RIVM en de regering. Dit betekent dat de 1.5 meter maatregel moet worden aangehouden. Er worden geen materialen gedeeld (loeppotjes, kaarten boekjes enz). Iedereen dient te zorgen voor eigen vervoer naar het gebied. Er kan niet worden samengereden.

De Groote Peel is een gebied met veel variatie. Het is niet puur een hoogveengebied maar het is omgeven door droge heidegebieden, bloemrijke en  schrale graslanden en bosjes. Dit levert veel verschillende biotopen op voor veel verschillenden insecten. In de Peel zelf, waar water te vinden is, kunnen we verschillende soorten libellen vinden. Jammergenoeg worden door de droge zomers de aantallen van de soorten die specifiek zijn voor het gebied lager. In de Peel zijn er ook een aantal specifieke soorten sprinkhanen en dagvlinders te vinden. Al met al een gevarieerd gebied met de mogelijkheid om veel verschillende insecten te zien. 

We vertrekken vanaf het Tomveld in Meijel naar een plaats in de Groote Peel. De plaats hangt af van de weerscondities op dat moment.   

Algemene informatie

Wilde bijen in de Groote Peel
Steeds talrijker in de Groote Peel
zondag 19 juli 2020 - 08:30 tot 12:00
Locatie: 
IVN Lokaal Truijenhof
Tomveld 2
5768CP Meijel
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image