Meijel
Landschap
Op
zondag14aug202208:30

De Plateaux een heidegebied op de grens

Vloeiweiden en heide

De Plateaux is een natuurgbebied op de grens van Nederland en Limburg in de buurt van Bergeijk en Pelt in Belgie. Het is een gevarieerd gebied met vloeiweiden, heide en het riviertje de Dommel met een moerasgebied erlangs. Dit geeft een gevarieerd landschap met diverse vegetaties. 

Iedere vegetatie heeft zijn eigen fauna, in dit geval veelal insecten. Het gebied was bekend door de enkele bijzondere soorten libellen. Of deze nog steeds aanwezig zijn, na 4 jaar van droogte zullen we deze excursie gaan beleven. Dit geldt ook voor de sprinkhanen en dagvlinders.

De wandeling gaat van het Nederlandse deel via een gebied met vloeiweides richting Belgie naar het bezoekerscentrum de Wulp. Waarschijnlijk is dit nog niet geopend als we er komen omdat dit pas om 14:00 uur open gaat. Vervolgens gaan we een stuk langs de Dommel . We steken dan de Dommel over en gaan over de heide terug naar het startpunt.

Omdat het gebied wat verder van Meijel ligt duurt de excursie langer dan normaal. We hopen omstreeks 14:30 uur weer terug te zijn in Meijel. Houdt er rekening mee dat dit niet precies planbaar is.

  

Uw gids:
Jan Slaats

Algemene informatie

Is de soort er nog?
Libel uit toevoerbeken vloeiweides
zondag 14 augustus 2022 - 08:30 tot 14:30
Locatie: 
Truijenhof IVN-lokaal
Tomveld 2
5768CP Meijel
Nederland
Extra Informatie: 

We proberen zoveel mogelijk samen te rijden om met zo min mogelijk auto's te zijn.

Contactpersoon: 
Google Maps image