Meerssen
Vlinders
vrijdag02jul2021

tuinvlindertelling 3 t/m 25 juli 2021

Landelijke tuinvlindertelling 2021

Op zaterdag 3 juli 2021 begint de landelijke tuinvlindertelling. Deze telling wordt dit jaar voor de dertiende keer door de Vlinderstichting georganiseerd. Iedereen met een tuin of een balkon kan meedoen . Het is de bedoeling om in je tuin of op je balkon te tellen en niet in een park. Eén keer tellen is al voldoende. Doe dat wel op een zonnige dag, want vlinders houden van zon en warmte. De vlindertelling duurt tot 25 juli.  Vorig jaar werd de atalanta het meest gezien.

Waarom vlinders tellen?

De vlindertelling geeft een goed beeld van de toestand van de natuur in stad en dorp, want dagvlinders zijn uitermate gevoelig voor veranderingen van milieu of klimaat. Helaas worden elk jaar minder vlinders geteld. Dat is een slecht teken en daar moet wat aangedaan worden. Zelf kun je de vlinders helpen door bloemen in je tuin te zetten met nectar voor de vlinders.

Je waarnemingen van vlinders in de tuin kun je direct doorgeven via de app van Vlindermee of via de website www.vlindermee.nl. Hulp nodig bij het herkennen van vlinders?  Download dan de handige vlinderherkenningskaart.