Meerssen
Overig
zondag29dec2019

Jubileumjaar 2019

2019 ons jubileumjaar ;  we hebben ons jubileumjaar erop zitten.

Een geslaagd jaar met geslaagde activiteiten, mede dankzij de weersomstandigheden die bij elk jubileumevenement fantastisch waren.

We begonnen in april met het bezoek aan het arboretum van Paul en Riekie Notten. De tuin lag er mede dankzij de werkzaamheden van de werkgroep landschapsonderhoud prachtig bij. Het weer was fantastisch en Paul hield zoals we van hem gewend zijn niet op met praten over zijn bomen.

In juni hebben we de bewoners van Ave Maria in Geulle een fijne dag bezorgd met de Natuurbeleving op maat. Dankzij de geweldige inzet van zo'n 30 IVN-ers, strak geregisseerd door Jack Savelberg, liep alles op rolletjes.

NOM Geulle Ave Maria

In augustus was er een dag voor de leden georganiseerd. Een 4-sluizentocht met een boot van Stiphout een hele middag onderweg; de zon scheen, het eten was lekker, de sfeer was uitstekend. Kortom een heerlijke dag.

jubileumboottocht

In september hebben we de Sterwandeling in Meerssen georganiseerd met excursies door het Proosdijpark, waarvoor speciaal een boekje over de bomen van het park was gemaakt, en naar de wijngaard aan de Lange Raarberg. Ook nu weer onder schitterende weersomstandigheden. De dag werd afgesloten met een receptie tere van het 60-jarig jubileum bij De Proosdij op de markt. Tijdens de receptie kreeg onze secretaris Jeanny Bronckers een lintje uitgereikt voor haar jarenlange werkzaamheden voor onze vereniging.

sterwandeling

Wat de meeste mensen ontgaan is: in november hebben we een jubileumboom laten planten in het park. Naast de oude “elleboog” tulpenboom staat nu een jonge tulpenboom met een bordje erbij van IVN Meerssen (het boompje dat hier stond, was in zeer slechte staat en hebben we weg laten halen ).

jubileumboom

Het jubileumjaar hebben we afgesloten met een “duister-luister” wandeling door feestelijk verlicht Meerssen. Een korte wandeling, onderbroken door het vertellen van korte verhalen. En afgesloten bij de Proosdij met erwtensoep en glühwein. Ook nu weer mooi weer. Droog, en niet te koud.

Kerstversiering slang

Ondanks al deze extra activiteiten zijn de “gewone” activiteiten ook doorgegaan, zoals de lezingen, wandelingen, de kroedwusj en de Kerstviering, die dit jaar tot ieders tevredenheid ’s middags gehouden werd.

Al met al kunnen we terugkijken op een geslaagd jubileumjaar, en kunnen we iedereen bedanken die daar een grotere of kleinere bijdrage aan geleverd heeft. Chapeau IVN Meerssen!