Meerssen
IVN
Op
zondag13mrt202209:00

Seizoensexcursie Bemelen

Beleef de lente rondom Bemelen

Op zondag 13 maart 2022 vindt weer de bekende seizoensexcursie plaats. Dit keer gaan we de lente beleven rondom het lieftallige dorpje Bemelen. Onderweg wandelen we op bos- en kabouterpaadjes, struinen hellingen op en af, lopen door weilanden en genieten tussendoor van het prachtige uitzicht op het plateau van Margraten.

We zoeken tijdens deze wandeling natuurlijk naar de lentebodes. Het speenkruid staat al te pronken met zijn gele bloemetjes en de sneeuwklokjes met zijn witte bloemetjes. Ook de diverse groenblijvende varens sieren de taluds van de holle paadjes. Zouden we al de bosanemoon, daslook, aronskelk of maarts viooltje zien bloeien?

Ook kijken en luisteren we naar wat de natuur ons in de lente nog meer te bieden heeft. Wat te denken van de wilgentakken ofwel de katjes of het ontluikende groen aan de bomen of meidoornhagen? Horen we het bekende lentegeluid van de tjiftjaf? Zien en/of horen we het winterkoninkje of de specht?

Intussen nieuwsgierig geworden? Zin om de lente te beleven?

We vertrekken zondag om 09:00 uur vanaf de parkeerplaats (P&R) achter het station in Meerssen, met de mogelijkheid tot carpoolen. Het is ook mogelijk om 09:30 uur bij de groep aan te sluiten bij de parkeerplaats van het gemeenschapshuis van Bemelen vlakbij de kerk. Adres: Oude Akerstraat 52, 6268NE Bemelen.
 

De paden zijn modderig dus stevige wandelschoenen zijn dan ook noodzakelijk.

De excursie duurt ca. 2,5 uur en deelname is gratis. 

Uw gidsen zijn: Riekie Notten (tel. 043-3645416) en Wil Lemmens (tel. 0653654590)

Algemene informatie

zondag 13 maart 2022 - 09:00