Meerssen
Bloemen & Planten
Op
zaterdag06aug202210:00

Planten determineren Natuurpark Langen Akker

IVN-Meerssen activiteit 6 augustus 2022

Planten determineren in Natuurpark Langen Akker

Op zaterdagochtend 6 augustus 2022 neemt IVN Meerssen u mee om planten te determineren in Natuurpark Langen Akker in Berg en Terblijt.

Natuurpark Langen Akker is een voormalige zandgroeve en voormalige stortplaats die grenst aan het hellingbos de Bergse heide dat weer ligt op de zuidelijke Geuldalhelling.

Er wordt tijdens deze excursie aandacht besteed aan het op naam brengen van planten met behulp van diverse planten-apps.

De excursie start om 10.00 uur op de parkeerplaats van de begraafplaats Langen Akker Berg en Terblijt.

Het determineren wordt begeleid door IVN-natuurgids Leo Voragen en heeft als doel om de mensen kennis te laten maken met een relatief nieuwe en makkelijke variant om te determineren (= de naam te bepalen van bijvoorbeeld een plant). Zo kun je met enkele klikken de (meest waarschijnlijke) naam van een plant vinden.

Tijdens deze activiteit lopen we langzaam en niet ver, dus mensen die minder mobiel zijn kunnen ook meelopen.

Het bloemrijk gebied waar we gaan determineren wordt beheerd door Stichting het Limburgs Landschap. Er worden Gallowayrunderen ingezet voor de begrazing.

Als u zelf tijdens de excursie wil oefenen met de plantendetermineer-apps probeer dan thuis vóór de wandeling een (of meerdere) van de apps op uw mobiele telefoon te downloaden, bijvoorbeeld PlantNet, Seek (door iNaturalist) of ObsIdentify.

Iedereen is welkom bij deze excursie; jong of oud; ook als u geen mobiele telefoon met plantenapp heeft!

Voor deze excursie dient u zich van tevoren aan te melden bij Leo Voragen: 045-5442300.

Algemene informatie

zaterdag 6 augustus 2022 - 10:00