Meerssen
Bloemen & Planten
Op
zaterdag10sep202210:00

Planten determineren in de vlindertuin Bunde

Op naam brengen planten m.b.v. plantenapps

Op zaterdagochtend 10 september 2022 neemt IVN Meerssen u mee om planten te determineren in de vlindertuin van Stefan Cools en Sandra van den Beuken in Bunde.
Er wordt tijdens deze excursie aandacht besteed aan het op naam brengen van planten, dieren en bomen met behulp van diverse (planten-)apps.
De excursie start om 10.00 uur op de parkeerplaats van Scouting Bunde, Kloosterweg 55. Dit is bij het sportterrein aan het Heiveld in Bunde.

Plantenexcursie 10-9-2022Het determineren wordt begeleid door IVN-natuurgids Leo Voragen en heeft als doel om mensen kennis te laten maken met een relatief nieuwe en makkelijke manier om te determineren (= de naam te bepalen van een plant of een dier). Zo kun je met enkele klikken de (meest waarschijnlijke) naam van een plant of van een vlinder vinden.
Tijdens deze activiteit lopen we langzaam en niet ver, dus mensen die minder mobiel zijn kunnen ook mee gaan en genieten van deze natuurbeleving.
Als u zelf tijdens de excursie wil oefenen met de plantendetermineer-apps probeer dan thuis vóór de wandeling een (of meerdere) van de apps op uw mobiele telefoon te downloaden, bijvoorbeeld PlantNet, Seek (door iNaturalist) of ObsIdentify van Waarneming.nl
Iedereen is welkom bij deze excursie; jong of oud; ook als u geen mobiele telefoon met plantenapp heeft!
Hebt u vragen over dit onderwerp, dan kunt u contact opnemen met Leo Voragen: 045-5442300.

Algemene informatie

zaterdag 10 september 2022 - 10:00
Locatie: 
Parkeerplaats Sportterrein Heiveld Bunde
Kloosterweg 55
6241 GA Bunde
Nederland
Google Maps image