Meerssen
Bloemen & Planten
Op
zaterdag16jul202210:00

Planten determineren in bijenweide bij ecoduct Meerssen

Excursie 16-7-2022

Planten determineren in bijenwei aan Meerssenerbergweg, nabij ecoduct Kalverbosch over A2

Op zaterdagochtend 16 juli 2022 neemt IVN Meerssen u mee om planten te determineren nabij de ecoducten Kalverbosch/ Kruisberg over de A2.

Er wordt daarbij aandacht besteed aan het op naam brengen van planten met behulp van diverse planten-apps.

De excursie start om 10.00 uur op de parkeerplaats van (voormalig restaurant) Bergrust, Vliegveldweg 21, 6235 NW Ulestraten.

Het determineren wordt begeleid door IVN-natuurgids Leo Voragen en heeft als doel om de mensen kennis te laten maken met een relatief nieuwe en makkelijke variant om te determineren (= de naam te bepalen van bijvoorbeeld een plant). Zo kun je met enkele klikken de (meest waarschijnlijke) naam van een plant vinden.

Tijdens deze activiteit lopen we langzaam en niet ver, dus mensen die minder mobiel zijn kunnen ook meelopen. We lopen naar een bloemrijk weiland aan de Meerssenerbergweg nabij het ecoduct Kalverbosch en staan vaak stil om planten te bekijken, te fotograferen en te determineren. Mogelijk is deze activiteit een begin om weer te gaan wandelen en te beginnen met het op naam brengen van planten.

Het bloemrijk weiland waar we gaan determineren wordt beheerd door de gemeente Meerssen en IVN Meerssen. Het IVN is daar ook gestart met een project om gras minder hoog te laten worden en zo meer groeiruimte te krijgen voor wilde bloemen.

Als u zelf tijdens de excursie wil oefenen met de plantendetermineer-apps probeer dan thuis vóór de wandeling een (of meerdere) van de apps op uw mobiele telefoon te downloaden, bijvoorbeeld PlantNet, Seek (door iNaturalist) of ObsIdentify.

Iedereen is welkom bij deze excursie; jong of oud; ook als u geen mobiele telefoon met plantenapp heeft!

Voor vragen kunt u contact opnemen met Leo Voragen: 045-5442300

Algemene informatie

zaterdag 16 juli 2022 - 10:00 tot 13:00