Meerssen
IVN
Op
zaterdag05nov202209:30

Natuurwerkdag IVN Meerssen 5-11-2022

Maak kennis met groen vrijwilligerswerk en onze werkgroep landschapsonderhoud

In het weekend van 5 en 6 november kan heel Nederland weer meedoen aan de Nationale Natuurwerkdag. Op vrijdag 4 en zaterdag 5 november zijn er in het hele land natuurklussen te doen die bijdragen aan natuurbehoud en -herstel, zoals wilgen knotten, bollen planten, insectenhotels bouwen, bomen planten en veel andere activiteiten. En die hulp in natuurgebieden is hard nodig.  
 
Elk jaar doen er ruim 15.000 deelnemers mee aan deze landelijke dag in het groen, met meer dan 500 natuurklussen in het hele land. Dit jaar valt de Natuurwerkdag in de Nationale Klimaatweek. Een mooie kans om kennis te maken met groen vrijwilligerswerk en je samen met anderen in te zetten voor een stukje natuur bij jou in de buurt.

Ook IVN-Meerssen doet al jaren mee aan dit landelijk initiatief. De werkgroep landschapsonderhoud van IVN Meerssen heeft gekozen voor een uniek stukje natuur tussen Meerssen en Houthem gelegen aan de afrit van de autoweg Maastricht-Heerlen, aan het begin van de Curfsweg.

We gaan snoeiwerkzaamheden uitvoeren en het terrein openmaken met kijkgaten zodat het terrein vanaf het wandelpad beleefbaar wordt.

Datum: zaterdag 5 november 2022

Tijd: 9:30 uur – 12:30 uur

Verzamelplek: bij de banier van de natuurwerkdag aan de Curfsweg.

Wil je samen met ons de natuurwerkdag beleven? Meld je dan aan via www.natuurwerkdag.nl en kies voor de locatie Vroenhof.

Verder geven een aantal vrijwilligers van de werkgroep landschapsonderhoud tekst en uitleg over hun werkzaamheden.

De werkgroep landschapsonderhoud werkt elke donderdagochtend het hele jaar door in de prachtige natuur van Groot-Meerssen. Zoek je een zinvolle groene en gezonde tijdsbesteding? Meld je dan aan via ivnmeerssen@gmail.com. Voor informatie bel Jo Lexis (coördinator): 06-29178733

Algemene informatie

zaterdag 5 november 2022 - 09:30 tot 12:30
Locatie: 
Curfsweg, Vroenhof
Nederland
Google Maps image