Meerssen
Duurzaamheid
Op
maandag23jan201719:30

Lezing: verantwoord voedsel voor iedereen

IVN Meerssen organiseert maandag 23 januari een lezing over voedsel en duurzaamheid door Michelle Jongen van het bedrijf:  Botanica Innovare.

De aarde biedt van nature vele soorten voedsel. Met de komst van machines is de voedselketen 360 graden veranderd. Voedsel wordt gemanipuleerd naar de wensen van de mensen, maar is deze wens maatschappelijk verantwoord? Door het menselijk ingrijpen staat de voedselketen onder druk.

Botanica Innovare streeft ernaar om steden te voorzien van vers voedsel op een verantwoorde manier. Zodat gezinnen waar dan ook toegang hebben tot gezond, veilig en duurzaam voedsel.

Eten en drinken is een eerste levensbehoefte. Zonder voldoende eten en voldoende drinken overleven we simpel weg niet. Op een normale dag maak je enorm veel voedsel keuzes. Zowel bewust als onbewust. Al deze keuzes hebben een gevolg op het milieu. De invloed die jouw voedsel keuzes hebben op het milieu noemen we de voedselafdruk. Een gemiddeld persoon die op deze wereldbol rondloopt heeft een voedselafdruk van zo'n 2,1 hectare. En dat terwijl er eigenlijk maar 0,9 hectare beschikbaar is per wereldbewoner. Gevarieerde voeding kan helpen je voedselafdruk te verlagen.

Algemene informatie

maandag 23 januari 2017 - 19:30 tot 21:00
Lezing over voedsel met betrekking tot duurzaamheid
maandag 23 januari 2017 - 19:30
Locatie: 
Proostenkelder
Markt
Meerssen
Nederland
Extra Informatie: 

De lezing vindt plaats in de Proostenkelder achter de Basiliek van Meerssen. Aanvang: 19:30 uur.
De lezing zal ongeveer 1,5 uur duren (inclusief koffiepauze)
De toegang is gratis; iedereen is welkom; u hoeft geen lid van IVN Meerssen te zijn

Google Maps image