Meerssen
Landschap
Op
zondag27sep202009:30

Herfstexcursie

Op zondag 27 september 2020 vindt voor het eerst sinds het uitbreken van de coronacrisis weer de seizoensexcursie plaats. We doen dat conform de op dat moment geldende corona- regels.

Vooraanmelding is verplicht en het maximaal aantal deelnemers bedraagt 20.

Aanmelden: via een mailtje naar: wil.lemmens@wxs.nl of bel naar 0653654590 vóór 26 september.

Mocht er meer belangstelling zijn dan organiseren we deze excursie gewoon nog een keer

We wandelen tijdens deze excursie van Heer naar en Keer en wel heen en weer. Onderweg struinen we door velden en kleine bosjes. Natuurlijk volgen we de holle wegen en op het plateau kijken we uit op het Maasdal. Onderweg speuren we naar de herfstbloeiers. Hoeveel verschillende soorten zullen we zien? Ook kijken en luisteren we naar wat de natuur ons in de herfst nog meer te bieden heeft. Wat te denken van de bomen die verkleuren en gele, rode en bruine bladeren krijgen? Horen we de bonte specht hakken?

Naast het landschap en de natuur staan we onderweg stil bij een aantal plekken. De plek  die menigeen nog kent van vroeger is Huize Sint Joseph met de start van de bekende Margratentocht. En andere plek is het pas gerestaureerde gedenkmoment in het kader van de bevrijding op het landgoed Heerdeberg.

herdenking oorlog

Intussen nieuwsgierig geworden? Heeft u er zin in? We treffen elkaar zondag om 09:30 uur bij het kruispunt Veldstraat-Oude Molenweg in Heer-Maastricht.

Bij regenachtig weer kunnen de paden modderig zijn. Stevige wandelschoenen zijn dan ook een aanrader.

De excursie duurt ca. 2,5 uur. 

Algemene informatie

zondag 16 augustus 2020 - 09:30
Een herfstexcursie van Heer naar Keer en terug
Locatie: 
kruispunt Veldstraat-Oude Molenweg
Oude Molenweg 82
6227XW Maastricht
Nederland
Extra Informatie: 

Ga niet mee als jij,(of een van je huisgenoten) verkouden bent, hoest of niest. Meld je in dat geval af bij de organisator.
Houd 1,5 meter afstand tot de gids en de andere deelnemers.
Schud geen handen. Een mondkapje mag, maar is niet verplicht.
Wij vragen opgave van uw naam en telefoonnummer i.v.m.contactonderzoek. Deze gegevens worden 14 dagen bewaard en daarna vernietigd.

Google Maps image