Werving nieuw GGG-lid.

GGG logoUitnodiging

Wij nodigen je uit om actief lid te worden van onze werkgroep Grijs Groen & Gelukkig.

Heb jij een warm hart voor ouderen én voor de natuur en vind je het leuk om groepen te begeleiden? Kom dan meehelpen bij een of meer natuurworkshops die wij regelmatig houden voor groepjes ouderen in instellingen. Je doet er de ouderen een groot plezier mee en je helpt mee om de mentaliteit in die instelling natuurgerichter te maken. Bovendien leer je er zelf elke keer weer van. Na een paar keer meedoen merken jij en wij of je je vaker wilt inzetten. Misschien zie je ook kansen voor nieuwe initiatieven binnen onze werkgroep.

Onze werkgroep bestaat uit 12 tot 20 actieve leden, een fijne groep. Momenteel is de groep wat klein. Iedereen leidt of helpt per jaar bij ongeveer 6 tot 12 natuurworkshops. We noemen die ‘de Natuurkoffer’. Het kernteam bestaat uit drie leden, die daar bovenop van alles regelen en nieuwe initiatieven stimuleren of nemen.

De workshops voor de ouderen zijn per seizoen anders. We passen ze ook aan de deelnemers aan. Met natuurfoto’s, dierenknuffels of opgezette dieren en (vers) natuurmateriaal halen we samen met de deelnemers herinneringen op. We prikkelen de zintuigen door te laten voelen, ruiken, proeven, doen spelletjes of zingen samen. We luisteren naar verhalen van deelnemers en vertellen zelf verhalen, soms fantasie, soms informatief. We maken iets leuks met onze handen. Alles passend bij het seizoen. Natuurkennis speelt maar een kleine rol. Flexibiliteit en creatief inspelen op de groep tijdens een Natuurkoffer is zeker zo belangrijk. 
GGG2

Er is al veel materiaal en ervaring, maar nieuwe ideeën voor programma’s blijven welkom.

Zo’n bezoek met de Natuurkoffer geeft de deelnemers, maar ook jezelf enorm veel voldoening.

Een keer of twee per jaar komen we als groep bij elkaar voor een gezellige en leerzame bijeenkomst, ook om elkaar beter te leren kennen. De volgende staat gepland op zaterdag 18 juni. Je bent van harte welkom, ook als je nog in je probeerperiode bent.

Ben je eenmaal actief lid geworden, dan zijn er ook andere leerzame en leuke activiteiten van het IVN voor jou toegankelijk. 

Kortom, hier ongeveer één keer per maand aan meewerken (als hoofdbegeleider zo’n vijf uur, als helper twee uur), maakt heel veel ouderen en jezelf blij!

 GGG1Stuur je reactie naar het kernteam van GGG Kernteam op het e-mailadres
ggg@ivn-markendonge.nl en we nemen contact met je op.

Marry Verkleij (coördinator)
Marjan Horn
Ine de Munk