Mark & Donge
Vlinders
dinsdag14sep2021

Nachtvlindernacht 4 sept. een succes !

Het was weer een gezellige en informatieve avond in de Natuurtuin Oranjepolder met een leuk aantal bezoekers, rond de 25 mensen. De tuin was weer feeëriek verlicht met de waxinelichtjes en de generator loeide als vanouds.

Naast een informatieve presentatie over nachtvlinders hebben we gekeken naar de nachtvlinders die op het licht afkwamen en de nachtvlinders die meer een voorkeur hadden voor de zoet geurende smeer op de fruitbomen in de boomgaard.

Daarnaast was er een vleermuizenexpert met batdetector aanwezig die de geinteresseerden heeft geinformeerd en samen de gewone dwergvleermuis heeft kunnen ontdekken.

We hebben zo`n 24 soorten nachtvlinders op naam kunnen brengen (macro- en micronachtvlinders). Daarbij zaten een aantal bekende nachtvlinders die we elk jaar wel zien zoals de oranje wortelboorder en de hagedoornvlinder. Maar zoals elk jaar is er altijd wel een verrassende bezoeker, dit keer de satijnlichtmot. Ook het zwart weeskind zagen we voor het eerst, deze verving de normaal gesproken vaste bezoeker het rood weeskind.

Zwart weeskind vlinderSchimmelspanner vlinderOranje wortelboorder vlinder