2023-10-08 Dorpsplanten wandeling Teteringen

De natuur ligt op straat

De natuur ligt letterlijk op straat, ook in Teteringen. We raken niet uitgekeken op de verrassende natuurverschijnselen in de versteende omgeving.  Elk stukje kale grond wordt door de natuur ontdekt en bezet. Langs gevels en muren, in de goot, in boomspiegels, in spleten en scheuren, op zanderige plekjes bij putten en palen, overal komen planten tot ontwikkeling.

Plantenwereld en dierenwereld

Plantenwereld en dierenwereld zijn nauw met elkaar verbonden. Waar planten groeien en bloeien, zijn al snel allerlei insecten aanwezig, zoals hommels, bijen, zweefvliegen, vlinders, kevers, mieren, enz.  Vogels komen dan weer op de insecten, hun larven en de plantenzaden af.

Onderzoek naar spontane plantengroei

De IVN / KNNV werkgroep Stadsplanten Breda is al jaren actief met onderzoek naar de spontane plantengroei in de stad, met als resultaat het mooie boek Stadsplanten van Breda. Deze gecombineerde werkgroep heeft een eigen website: www.stadsplantenbreda.nl, met daaraan gekoppeld de website www.stadsplanten.nl Hier worden steeds weer nieuwe vondsten beschreven.

Teteringen van een andere kant zien.

De wandeling voert langs straten, plantsoenen, bermen. Door de grote diversiteit aan biotopen is ook het aantal soorten planten groot. Zo leert u Teteringen van een heel andere kant kennen.

Extra informatie:

Neem een loep of vergrootglas mee en er gaan nieuwe werelden voor u open!
Deze wandeling is ook geschikt voor rolstoelen en kinderwagens

Thema

‘Straatmadelieven in de herfst’

Inschrijven

Inschrijven voor deze wandeling is verplicht en kan tot op de dag van de wandeling via deze link.

Na inschrijving ontvang je informatie over de vertrekplaats.

Indien het maximaal aantal inschrijvingen is behaald, zal de link niet meer werken; het inschrijfformulier wordt niet geopend.

stadsplantenwandeling 8 0kt 2023
  • Kosten: Gratis
  • Aanmelden verplicht: Ja

Ontdek meer over

Deel deze pagina