Familiewandeling Seterse Bergen 14-05-2023

Over de Seterse Bergen

De Seterse Bergen zijn onderdeel van de boswachterij Dorst, die in totaal ruim 1100 ha groot is. De naam is ontleend aan de buurtschap Seters, die aan de Hoevestraat ligt.  De boswachterij Dorst maakt een belangrijk deel uit van het Landschapspark  ‘de Open Linie’. Dit is de groene zone die behouden moet blijven en liefst moet worden uitgebreid, om  Breda, Oosterhout en Tilburg van elkaar gescheiden te houden. De stedelijke bebouwingen mogen niet aan elkaar groeien.

Over en door deze heuvels is een mountainbikeroute uitgezet. Opgepast met oversteken van paden !

Landschap

De Seterse Bergen zijn een – voor onze streek – bijzonder landschap met hoogteverschillen tot 10 meter.

De “korte”, steile heuvels in het gebied zijn stuifduinen. De hoge, met eiken begroeide wallen, zijn in vroeger eeuwen opgeworpen (en verder opgestoven) om Seters en zijn landbouwgronden voor overstuiving te behoeden.

De grote zandkuil “het Hoefke” aan de Hoevestraat is een restant van de zandverstuivingen die hier in de 18e en19e eeuw om zich heen grepen. Er groeien oude eiken en vliegdennen, waarvan de wortels diep zijn uitgestoven.
Hier ligt ook een speelbos voor kinderen, de Heksenberg.

SETERSE BERGEN – Diersporen

Tijdens deze wandeling gaan we op zoek naar sporen van dieren. Een gezellige zoektocht voor het hele gezin, speciaal gericht op kinderen en hun ouders en grootouders, maar dat betekent niet dat anderen niet mee mogen !

Wat zullen we vinden ? Pootafdrukken, knaagsporen, wildpaadjes, uitwerpselen, uilenballen….. ?

Kom ook mee speuren naar sporen

Thema:

Op zoek naar diersporen

Aanmelden is verplicht.

Na aanmelding ontvang je informatie over de vertrekplaats.

Je kunt je inschrijven tot op de dag van de wandeling! Als het maximaal aantal inschrijvingen is behaald, zal de link niet meer werken en het aanmeldformulier wordt niet geopend

  • Kosten: Gratis
  • Aanmelden verplicht: Ja

Ontdek meer over

Deel deze pagina