Fotowerkgroep

Contactgegevens: klik hier

De fotowerkgroep herbergt de natuurfotografen die actief zijn bij IVN Mark & Donge.

Wij streven ernaar de natuur op een creatieve manier vast te leggen. Allerlei technieken kunnen hierbij gebruikt worden, bewust onder- of overbelichten, vanuit een onverwachte hoek fotograferen, trekken en draaien van de camera tijdens de opname etc. Dit gebeurt in diverse omgevingen en situaties.

Daarnaast maken we, soms op verzoek van een andere werkgroep, ook registrerende foto’s. Hierbij gaat het om het zo herkenbaar mogelijk vastleggen van planten en dieren.

Op de eerste zaterdag van de maand gaan we met z’n allen buiten fotograferen. We zoeken een locatie (soms dichtbij, soms wat verder weg) en stellen het dagprogramma samen.

Op de derde woensdagavond van de maand bespreken we deze (en andere) door de leden gemaakte foto’s. Bij deze besprekingen gaat het om ervaringen uitwisselen, elkaar op weg helpen, elkaar stimuleren en resultaten bespreken.

Wat zijn we blij dat we de fotobesprekingen gewoon weer bij elkaar op Wolfslaar kunnen houden. De foto's van mei 2022 zijn hier te bekijken.

Wij willen graag

  • een platform bieden aan de leden om hun kennis op het gebied van het fotograferen van de natuur te verbreden en te verdiepen, ervaringen uit te wisselen en kennis over te dragen.
  • de interesse voor en kennis over de natuur bij zoveel mogelijk mensen vergroten; bij de leden, de leden van onze afdeling maar ook daarbuiten.

Om lid te kunnen worden van de foto werkgroep moet je lid zijn of worden van IVN Mark & Donge. De werkgroep vraagt een jaarlijkse bijdrage (naast het IVN lidmaatschap) voor het dekken van de kosten van presentaties, materialen en instructies.

We hebben gedragsregels opgesteld waar de leden zich aan dienen te houden. De kern is respecteren van alles wat groeit en bloeit in de natuur, zeker ook tijdens het fotograferen.

Je hoeft geen ervaren fotograaf te zijn, maar we verwachten wel van je dat je werkt aan bijvoorbeeld camera kennis (niet fotograferen in de automatische stand) en het ontwikkelen van inzicht in en toepassen van fotografische technieken.

Ben je geïnteresseerd, meld je dan aan via de link.

aanmelden fotowerkgroep

We nemen contact met je op en nodigen je graag een keer uit kennis te komen maken met deze leuke en leerzame activiteit.