Cursus BLIK OP NATUUR voorjaar 2019

Gezellig en leerzaam, maar voor beide locaties volgeboekt !

Wat de winter ons ook gaat brengen……
De lentefee zal ons in 2019 niet overslaan!

voorjaarscursus 2019

Voorjaarscursus 2019 wordt op twee locaties georganiseerd, Bavel en Oosterhout.
Het doel van de cursus is met andere ogen te leren kijken en genieten van alles wat in onze nabije omgeving te ontdekken valt. En dat is meer dan menigeen denkt!

Naast dit 'kijken' is er basiskennis over allerlei natuur- en milieuzaken op te steken. De onderwerpen zijn voorjaarsverschijnselen, insecten, bloeiende planten, water, vogels, grassen en bomen en al wat er verder in het voorjaar te beleven valt.
Tijdens de cursusavonden is er naast theorie veel aandacht voor het zelf waarnemen en onderzoeken. Daarbij wordt gebruik gemaakt van loupe, microscoop en/of binoculair. Deze hulpmiddelen zijn tijdens de lessen aanwezig.

De cursus wordt op twee locaties gehouden. Op dinsdagavond in Dorpshuis ’t Klooster, Jack van Gilsplein te Bavel (Breda) en op donderdagavond in Oosterhout in het Milieu Educatie Centrum, tevens Kinderboerderij (MEK), gelegen aan de Veerseweg te Oosterhout.

Een cursus bestaat uit 7 lesavonden en 4 excursies,
waarvan 1 vroege vogelexcursie en 1 avondexcursie

De lesavonden zijn van 20.00 tot ± 22.00 uur.

De voorjaarscursus start in maart en eindigt eind mei.
In schoolvakanties zijn geen activiteiten gepland.
Voor deze cursus is geen speciale voorkennis nodig. Wanneer u wel over enige biologische 'bagage' beschikt is deze cursus een leuke aanvulling, omdat het geheel sterk gericht is op zelf (leren) waarnemen en zelf doen, ook in het veld.

Zie het planningsschema hieronder.
De kosten voor een voorjaars- of een najaarscursus, inclusief het cursusboek en gebruik van diverse materialen, bedragen € 65,-    
IVN Mark & Donge leden € 60,-

 

Inschrijven kan direct via de mail, 
inschrijven-voorjaarscursus@ivn-markendonge.nl 
Graag in dit inschrijfmailtje je naam, adres en telefoonnummer en of je de cursus in Bavel of Oosterhout wilt volgen. Je krijgt van ons bericht.

Bellen kan ook Gerard Sand: 06-37613560, Anneke Hamers: 0162-513967
Heb je speciale vragen over onze cursussen?
mail: cursussen@ivn-markendonge.nl

Voorjaarscursus 2019 aangepast schema