Mark & Donge
Natuur in de Buurt
Op
zondag24jul202210:00

Strijbeekse grensgebied (20km)

Landschapswandeling

Deze wandeling van ca. 20 kilometer, gaat door het grensgebied tussen Nederland en België, in de wijde omgeving van Strijbeek. Hier ligt een tamelijk kleinschalig, groen landschap, met weinig bebouwing, veel houtwallen, houtsingels en bossen.
Dit was jarenlang bekend en berucht “smokkelgebied” tussen Nederland en België. De wandeling gaat langs en over de Strijbeekse beek, die de grens met België vormt. We lopen o.a. langs de Mark, door het bosgebied Elsakker, langs kasteel en landgoed Den Rooy en via Leembeek naar de Bleeke Heide.

Landschapswandelingen zijn anders van karakter dan de gangbare natuurwandelingen. De afstand is groter, er wordt minder stilgestaan en het tempo ligt hoger. Ze zijn echter niet bedoeld als conditietraining. Er wordt wel stevig doorgelopen, maar toch is er ruimte om hier en daar uitleg te geven over de natuurverschijnselen die we tegenkomen.
De nadruk ligt altijd op het genieten van natuur en landschap, van geuren en kleuren en van planten en dieren, die op ons pad komen. We kijken wat meer naar het geheel en wat minder naar de details.

Inschrijven voor deze wandeling is verplicht en kan hier.

Na inschrijving ontvangt u informatie over de vertrekplaats.
Indien het maximaal aantal inschrijvingen is behaald, zal de link niet meer werken, het inschrijfformulier wordt niet geopend.

Algemene informatie

zondag 24 juli 2022 - 10:00 tot 16:00
Landschapswandeling van ca. 20 km in het grensgebied bij Strijbeek Thema `Rondom de grens`
Extra Informatie: 

Deze ca. 20 km lange route denken wij in ongeveer 6 uur te lopen. We komen ook op Belgisch gebied, dus vergeet uw paspoort of identiteitskaart niet.
Neem voldoende eten en drinken mee, draag goede wandelschoenen en let op het weerbericht om de juiste kleding te bepalen.