Mark & Donge
Slootjesdagen
Op
zondag16jun201913:00

SLOOTJESDAG in Natuurtuin Oranjepolder, Oosterhout

GEZINSACTIVITEIT – KLEIN EN GROOT WELKOM, Vrij toegankelijk, vrije inloop van 13 tot 16 uur

Let op ! Onze eerder aangekondigde Slootjesdag in Teteringen is komen te vervallen

Een heerlijke middag voor kinderen met ouders of grootouders.

Schaatsen in de IVN Natuurtuin Oranjepolder in Oosterhout !
Kan dat in juni ? Jazeker ! Maar dat kunnen wij mensen niet zelf. Dat kunnen de schaatsenrijders, insecten met lange poten, die op het water kunnen lopen. Ook de schrijvertjes, kleine, ronde kevertjes, rennen in cirkels en lussen over het water, maar die doen het op korte pootjes.

Vijvers en sloten wemelen van leven. Je kunt er de wonderlijkste waterwezentjes vinden. Watertorren in allerlei maten, slakken met puntige huisjes en slakken met platte huisjes. Ook kikkers en salamanders.

Er zijn volop grappige namen bij de waterdiertjes : rugzwemmers, bootsmannetjes, kokerjuffers. Kikkervisjes worden ook donderkopjes of kwakkebollekes genoemd. Ook de larven van de mooie waterjuffers en libellen brengen hun kindertijd in het water door, maar móói…. nee, dat zijn ze dan nog niet. 

We gaan proberen al die kriebelbeestjes eens van wat dichterbij te bekijken. De IVN gidsen zorgen voor een flink aantal schepnetjes, bakken en potjes om de vangsten te bekijken. Maar breng gerust je eigen spullen mee, dan hoef je zeker niet op je beurt te wachten. Trek kleren aan die wat nat en modderig mogen worden en laarzen zijn ook wel praktisch aan de waterkant.

Algemene informatie

zondag 16 juni 2019 - 13:00 tot 16:00
Locatie: 
Natuurtuin Oranjepolderr
Domeinweg 9
Oosterhout
Nederland
Extra Informatie: 

Vrij toegankelijke gezinsactiviteit.
Vrije inloop tussen 13 tot 16 uur.

Kom je naar de wandeling op de fiets,
dan vervuil je niets,
doe het gerust,
het is heel milieubewust.

Google Maps image