Mark & Donge
Natuur in de Buurt
Op
zaterdag22jun201919:00

LANDGOED WOLFSLAAR, Midzomeravondwandeling

Vrij toegankelijk

In de meeste noordelijke landen is midzomer een feestelijke dag of zelfs een meerdaagse feestperiode met allerlei oude gebruiken, zoals folkloristische dansen en vreugdevuren.
Zulke tradities kennen we niet in ons land, maar wij kennen ook geen middernachtzon, bij ons gaat de zon wel onder, al is het maar voor enkele uurtjes en wordt de nacht bij helder weer niet echt pikdonker.

In het mooie, natuurrijke landgoed Wolfslaar houden we op de langste dag van het jaar een zomeravondwandeling, maar we zijn ruim voor zonsondergang terug.

Landgoed Wolfslaar is sinds 1955 eigendom van de gemeente Breda.
Het is veel meer dan het park met landhuis, restaurant en zwembad. Het hele gebied tussen Bavelselaan, A 27, Deken Dr.Dirckxweg/Rouppe v.d. Voortlaan en Ulvenhoutselaan behoorde tot het oude landgoed, dus ook Jeugdland, de Natuurtuin, het Ooievaarsbos, het Bezoekerscentrum met Kinderboerderij, de Grote Akker met aanliggende weilanden, een groot deel van de wijk IJpelaar en ook de wijk Nieuw Wolfslaar.

De beek Bavelse Leij, die grotendeels in natuurlijke, meanderende staat hersteld is, loopt door dit gebied en stroomt bij de Bieberg uit in de Mark. In het landgoed voegt de Broekloop zich bij de Bavelse Leij.

Algemene informatie

zaterdag 22 juni 2019 - 19:00 tot 21:00
Natuurwandeling door landgoed Wolfslaar. Let op de afwijkende dag en tijd : zaterdag 22 juni vanaf 19.00 uur. Neem als voorzorg een muggenwerend middel mee.
Locatie: 
Parkeerplaats zwembad Wolfslaar
Wolfslaardreef 103
4834 SN Breda
Nederland
Extra Informatie: 

Kom je naar de wandeling op de fiets,
dan vervuil je niets,
doe het gerust,
het is heel milieubewust.

Google Maps image