Mark & Donge
Natuur in de Buurt
Op
zaterdag28dec201914:00

EINDEJAARS PLANTENJACHT Natuurwandeling

Vrij toegankelijk

Voor de zesde keer haken we aan bij de landelijke “Eindejaars Plantenjacht”, die wordt georganiseerd door Floron, het Floristisch Onderzoek Nederland.

Op steeds meer plaatsen in het land gaan plantenliefhebbers hartje winter op pad, om bloeiende planten te noteren. In de winter kunnen dat best nog veel soorten zijn. Vaak zijn dit planten die doorgaans in de nazomer en herfst bloeien en bij het uitblijven van vorst de bloei weten te rekken, maar het kunnen ook soorten zijn die het hele jaar door kunnen bloeien. Denk maar aan het madeliefje, dat jaarrond in bloei te zien is, mits het niet te hard vriest.

Tijdens de eerste Eindejaars Plantenjacht in 2014 zijn na een mild najaar in het hele land totaal 383 verschillende soorten bloeiend waargenomen. Dit grote aantal verbaasde velen. Het najaar van 2015 brak warmterecord na warmterecord. Toen werden zelfs meer dan 700 verschillende soorten planten bloeiend aangetroffen – ook een record. Dat record staat nog steeds. December 2018 leverde landelijk 537 bloeiende soorten op.

Dit jaar hadden we weer een lange, hete en droge zomer. Toch zijn na wat regenval veel planten opnieuw gaan groeien en bloeien. De resultaten zullen vooral van de temperaturen in december afhangen.

 

Foto Aad van Diemen

Algemene informatie

zaterdag 28 december 2019 - 14:00 tot 16:00
Eindejaars Plantenjacht, i.s.m. Floron Natuurwandeling op zaterdag! vrij toegankelijk.
Locatie: 
achter Molen de Hoop
Schoutenlaan 75
4854AV Bavel
Nederland
Extra Informatie: 

We zijn benieuwd wat de 6e editie oplevert ! U ook ? Kom ons dan helpen bij de plantenzoektocht !
Kom je naar de wandeling op de fiets,
dan vervuil je niets,
doe het gerust,
het is heel milieubewust.

Google Maps image