Mark & Donge
Natuur in de Buurt
Op
zondag19mei201906:00

DORSTSE BOSSEN

Vroege vogelwandeling/Nationale vogelweek

Vroeg uit de veren 

In april is het volop tijd voor vogelzang. Veel broedvogels keren terug uit hun overwinteringsgebieden. Andere soorten waren hier de hele winter aanwezig. 

Allemaal willen ze een territorium vestigen, waarin ze kunnen broeden en waarin ze voldoende voedsel kunnen vinden om hun jongen groot te brengen. 
Door te zingen, roepen of roffelen geven de mannetjes aan, waar ze zich hebben gevestigd. Vrouwtjes zijn daar welkom, maar andere mannetjes moeten uit de buurt blijven ! 
Vroeg in de ochtend begint het al. Nog voor het licht is, laat de merel zich als eerste horen. Andere soorten volgen de één na de ander en een uurtje later schalt het bos van de zang en andere geluiden van allerlei vogels. Spechten verzorgen de drumpartij.

De bossen bij Dorst zijn altijd een rijk vogelgebied. Bij gunstig weer – en daar hopen we natuurlijk op - kunnen we genieten van een schitterend lenteconcert. 

De gidsen bij deze wandeling zijn allen lid van onze IVN Vogelwerkgroep. Kenners dus, niet alleen van het uiterlijk van vogels, maar ook van hun zang en andere geluiden. 

Vergeet uw verrekijker niet en draag liefst kleding in gedekte kleuren.

 

Algemene informatie

zondag 19 mei 2019 - 06:00 tot 08:00
Vogelwandeling door de bossen bij Dorst. Thema ´Vroeg uit de veren´.
Locatie: 
parkeerplaats bij cafe Beum
Weth van Dijklaan 19
4849PG Dorst
Nederland
Extra Informatie: 

Kom je naar de wandeling op de fiets,
dan vervuil je niets,
doe het gerust,
het is heel milieubewust

Google Maps image