NGO-opleiding Overig

Informatie-avond Natuurgidsenopleiding regio Maas & Mergelland

Maastricht 8 november 2022

Achtergrond
Natuur- en milieuorganisaties zetten zich met veel energie in voor behoud van Natuur en Milieu. Steeds meer mensen maken zich zorgen over de natuur en het klimaat en zij nemen de bedreiging van variatie in soorten waar.
IVN vindt natuurbewustwording, -beleving en natuureducatie belangrijk. Daarom organiseert IVN al jarenlang opleidingen voor Landschapsgidsen en Natuurgidsen.
Is gidsen iets voor jou? Onder jouw leiding de natuur in en die bewustwording en beleving bij mensen verder aanwakkeren?

Informatie-avond
Kom dan maandag 13 maart 2023, om 19.30 uur naar de informatie-avond over de nieuwe Natuurgidsenopleiding (NGO) in de Kasteeltuin Oud-Valkenburg, Oud-Valkenburg 1, 6305 AA Schin op Geul.

De opleiding
De opleiding start op 9 september 2023 tussen 09.30 en 16.00 uur en leidt mensen op die aan de slag willen met publiekgerichte activiteiten bij een natuur- en milieuorganisatie en loopt door tot eind juni 2025.
Er zijn zo’n 50 bijeenkomsten waarvan de helft buiten wordt gegeven. Onderwerpen zijn o.a. planten en bodem, dieren, ecologie, landschap, waarbij duurzaamheid in ieder blok geïntegreerd wordt. Gevarieerde werkvormen komen aan bod en stimuleren het vergaren van onder meer kennis. Verder worden gidsvaardigheden aangeleerd, zodat cursisten activiteiten voor jong en oud kunnen organiseren en uitvoeren.

Locatie en tijdstip
De binnenlessen worden zoveel mogelijk gegeven in de Kasteeltuin Oud-Valkenburg.
De buitenlessen en excursies vinden op diverse plekken in Zuid-Limburg plaats. De lestijden zijn op maandagavond van 19.30 – 22.00 uur en op zaterdagochtend tussen 09.30 en 13.00 uur. Per maand zijn er 2 tot 3 bijeenkomsten.

Kosten van de opleiding
IVN-leden betalen € 320,-, overige deelnemers € 370,- (inclusief 2 jaar IVN-lidmaatschap). Ieder ontvangt een NGO-map die ook digitaal beschikbaar is.

Informatie
Marieke Smits van IVN Maastricht, bel 06-11300259 of mail naar ivnnatuurgidsen2023@gmail.com of neem contact op met één van de IVN-afdelingen in Zuid-Limburg.
Meer informatie over de inhoud van de opleiding is o.a. te vinden op de website van het IVN: www.ivn.nl/cursussen

Ontdek meer over

Deel deze pagina