Excursie Rouw- en Gedenkpark Tongerseweg

De gemeentelijke begraafplaats aan de Tongerseweg is omgedoopt tot ’rouw- en gedenkpark Tongerseweg’. Deze naamsverandering gaat gepaard met een gedeelte-lijke gedaanteverandering. Naast het monumentale deel van de begraafplaats is er ruimte gecreëerd voor andere vormen van begraven. Er is bijvoorbeeld een herdenkingsbos aangelegd en er zijn twee asstrooiweides.

Door deze veranderingen krijgt de toch al interessante plek nog meer ecologische waarde. De variatie tussen de oude, monumentale bomen, de nieuw aangeplante bomen en de meer natuurlijke ondergroei die mogelijk is onder de herdenkingsbomen en op de asstrooiweides, zorgt ervoor dat flora en fauna nog afwisselender worden.

Wij nemen jullie graag mee tijdens een excursie naar deze – op alle fronten – bijzondere plek in Maastricht. We gaan op zoek naar de verscheidenheid aan flora en fauna (met de nadruk op vogels) en nemen hier en daar bijzondere cultuurhistorische weetjes mee. Kom ook en ervaar dat deze prachtige rouw- en gedenkplek bruist van het leven!

Datum: zondag 4 juni

Tijd: 09.30 tot 11.30 uur

Startplaats: hoofdingang Tongerseweg, nr. 292

Aanmelden is verplicht via onderstaande link:

JE KUNT JE NIET MEER AANMELDEN VOOR DEZE EXCURSIE!!!!!

Voor verdere info: Irma Kokx

e-mail: ipa.kokx@gmail.com

Gaai op begraafplaats
Waar
Hoofdingang Rouw- en Gedenkpark Tongerseweg
Tongerseweg 292 (hoofdingang)
6215 AC Maastricht
Bekijk op Google Maps
  • Kosten: Gratis
  • Aanmelden verplicht: Ja

Ontdek meer over

Deel deze pagina