Een schone Maas: Help mee op 1 april

Voor de tiende keer worden opruimacties gehouden in het kader van het project ‘Schone Maas’ van de gemeente. Langs de oevers van de Maas en andere rivieren en beken ligt veel zwerfafval: afval dat in het water drijft en na een hoogwaterperiode op de oevers achterblijft. Zwerfafval is slecht voor het milieu. Het kan naar de bodem zinken, maar ook uiteindelijk naar zee stromen en terecht komen in de plasticsoep. Er wordt al veel zwerfafval opgeruimd langs de Maas en andere rivieren. In het hele land zijn schone rivieren acties. Kijk ook op https://www.schonerivieren.org/
rivier/de-maas/
voor meer informatie over de zwerfafval problematiek. Daarom werken o.a. provincie Limburg, Rijkswaterstaat Limburg, gemeenten, terreinbeheerders en natuurorganisaties samen in het project Schone Maas. Voor de gemeente Maastricht coördineert en begeleidt het CNME de opruimacties.
IVN Maastricht en de Jekerdal-scharrelkids helpen graag mee met deze opruimactie.
Op zaterdag 1 april starten wij met een opruimactie in Itteren vanaf de Holdreef, parkeerplaats Maasvallei. We beginnen om 10.00 uur en gaan door tot ongeveer 12.30 uur. De nodige opschoonmaterialen zoals afvalknijpers, hesjes, (neem voor de zekerheid je eigen werkhandschoenen mee) worden ter beschikking gesteld door het CNME. Het terrein is zo gekozen dat ook de Jekerdal-scharrelkids mee kunnen doen.
Aanmelden kan via de link
(max 40 deelnemers):

Ja, ik doe mee!

Je ontvangt na aanmelding een
bevestiging van Maas Cleanup <acties@maascleanup.nl

Voor problemen met aanmelden kun je mailen naar Vanessahilwig@gmail.com
Voor overige informatie kun je ook terecht bij Vanessa.

Actie Schone Maas 01 april 2023 - 10:00
Wanneer
zaterdag 01 april 2023
10:00 tot 12:30
Waar
Holdreef (parkeerplaats Maasvallei) Itteren
Bekijk op Google Maps
  • Kosten: Gratis
  • Aanmelden verplicht: Nee

Ontdek meer over

Deel deze pagina