Cursus Bomen 2019

Deze cursus kende in 2018 weer meer dan 20 deelnemers. En voor de cursus van dit jaar staan er al belangstellenden op de wachtlijst. We gaan dus weer van start!

De opzet blijft hetzelfde. Verspreid over het jaar worden vier lespakketten aangeboden, elk bestaand uit een theorieles en een buitenles/excursie.  Bomen worden in alle vier de seizoenen gevolgd met in elk lespakket aandacht voor kenmerken waar bomen op dat moment aan herkend kunnen worden. Ook wordt aandacht besteed aan het belang van bomen voor de mens, voor dieren en het milieu. Centraal staan inheemse bomen, maar ook de exoten komen aan bod omdat deze veel in parken zijn aangeplant. De theorielessen vinden op woensdagavond plaats van 20.00 tot ongeveer 22.15 uur in de Natuurtuinen Jekerdal, de buitenlessen op zaterdag zijn op locatie en starten om 09.30 tot ongeveer 12.00 uur.

Lespakket 1 - woensdag 30 januari en zaterdag 2 februari. Aandacht voor groei van de boom, de herkenning in de winter aan silhouet, stam en knoppen.

Lespakket 2 - woensdag 10 april en zaterdag 20 april. Aandacht voor bloei en soms al zaad.

Lespakket 3 - woensdag 4 september en zaterdag 7 september (onder voorbehoud). Aandacht voor zaden en vruchten.

Lespakket 4 - woensdag 23 oktober en zaterdag 26 oktober (onder voorbehoud). Aandacht voor exoten, herfstbladeren en herfstkleuren. 

De kosten per lespakket zijn voor IVN-leden € 7,50 en voor niet-leden € 10,-; wordt er ingetekend voor de hele cursus dan krijgt u voor € 6.- extra onze
2 IVN-bomenroutes. 

Opgave en informatie bij Irma Kokx bij voorkeur per e-mail: ipa.kokx@gmail.com

Appelbloesem