Maastricht
Overig
Op
zondag08sep201914:00

Wijngaarden & Imkers

in het Jekerdal en op Sint Pieter

Zoals we allemaal weten en nu ook telkens vaker proeven kent Maastricht in toenemende mate ook wijncultuur, vooral afkomstig van de Apostelhoeve en de Nekummerhoeve. Maar er liggen er nog meerdere kleine wijngaarden rond de Sint Pietersberg, Wolder en in het Jekerdal. Net als vorig jaar doen we weer de Nekummerhoeve van de familie Bollen en de Ceulengaard van Valère aan, maar proberen we ook nog enkele andere wijngaardeniers te strikken voor het bekijken en proeven van hun druiven en wijn. Ook willen we de ‘Bij’ onder de aandacht brengen. We bezoeken de Natuurtuinen Jekerdal waar een bijenhotel is en de imkerij op Sint Pieter.

Deze combi-wandeling wordt georganiseerd door het Buurtplatform Campagne, Aangenaam en IVN Maastricht. We maken een wandeling door het natuurgebied van de Jeker en de Sint Pietersberg (wel niet zo ver als in 2018!), waarbij u een kijkje kunt nemen in enkele wijngaarden en bij sommigen wat kunt proeven. En we nemen een kijkje in de keuken van de honingmaker. 

Start- en eindpunt zijn de Natuurtuinen Jekerdal aan de Drabbelstraat 7, met de fiets goed te bereiken via de Mergelweg of via de bruggetjes over de Jeker. Auto kan ook (beperkt parkeren op de Mergelweg). We vertrekken om 14.00 uur.

Voor de wijnwandeling met de diverse proeverijen bedragen de kosten € 15,- per persoon en is aanmelden en betalen vooraf verplicht.

Aanmelden tot 2 september bij: buurtcampagne@gmail.com

Betalen tot 2 september: €15,- p.p. overmaken op rekeningnummer: 
NL59 RABO 0334641330 t.n.v. Vereniging Buurtnetwerk Campagne
o.v.v. uw naam en wijnwandeling.

Betaling is uw definitieve inschrijving. 

Wees er tijdig bij, het aantal deelnemers is maximaal 50 personen!

Algemene informatie

zondag 8 september 2019 - 14:00 tot 17:00
Locatie: 
Natuurtuinen Jekerdal
Drabbelstraat 7 Maastricht
Nederland
Google Maps image