Maastricht
Overig
Op
zondag12nov201712:00

Wandeling Neanderthalersite

Neanderthalersite lanaken

Buurtplatform Campagne en IVN Maastricht organiseren zondag 12 november een wandeling naar de Neanderthalersite bij de golfbaan op de Dousberg. Ga mee terug in de tijd en laat je rondleiden door een gids uit Veldwezelt, die je alles vertelt over deze unieke plek waar 80.000 jaar geleden Neanderthalers leefden. Op de site staat langs een 80 meter lang wandelpad uitvoeringe informatie over de bewoners en de dieren uit die tijd: de wolharige neushoorn, de mammoet en de bizons. Ook de geologische opbouw van de wanden van de site komt aan bod: de verschillende ijstijden en de warme tussenperiodes. Deze wandeling is ook geschikt voor kinderen. Bij voldoende deelname zal er een speciale gids voor de kinderen zijn.

We vertrekken om 12.00 uur bij ijssalon Pimpernelleke (bij de brug van Vroenhoven, voldoende parkeerruimte) en wandelen naar de site (3 km). Om 13.00 uur start de rondleiding en die is interessant voor jong en oud! Daarna gaan we naar de Brasserie van de golfbaan voor een drankje en krijgen we een korte historische uitleg over de ‘Dutzeberg’, de huidige Dousberg. Rond 16.00 uur zijn we weer terug bij Pimpernelleke. De kosten voor deze wandeling zijn € 2,- p.p. en aanmelden is verplicht i.v.m. reservering gids. Gaarne aangeven of/hoeveel kinderen deelnemen. 

Aanmelden kan per e-mail: buurtcampagne@gmail.com, bij de koffiecorner bij Maravilha of registratie deelname Facebook evenement (www.facebook.com/bpfcampagne).

Algemene informatie

zondag 12 november 2017 - 12:00 tot 16:00
Locatie: 
IJssalon Pimpernelleke
Maastrichtersteenweg 200-1
3770 Vroenhoven
België
Google Maps image