Maastricht
Vogels
Op
zondag16feb202010:00

Vogelsexcursie: overwinteren in de stad

Zondagmorgen 16 februari gaan we met Henny Kloosterboer en Nico Wetzels als gids kijken welke vogels in dit jaargetijde de stad opzoeken om te overwinteren. Meer beschutting en altijd aanwezig voedsel zijn belangrijke redenen om in de stad te overwinteren. Maar zijn dit de enige redenen?
En waarom juist deze vogels? Zitten er meer vogels in dicht bebouwd gebied of zitten er meer in de parkengordel? We zullen ‘t zien. Natuurlijk hangt het ook af van de weersomstandigheden op deze excursie. Het kan best zijn dat wij en natuurlijk ook de vogels al in voorjaarsstemming verkeren en volop aan ‘t zingen zijn! Misschien wordt er zelfs al gebaltst. En we gaan ook langs de Maas kijken welke watervogels er hier overwinteren.

De excursie begint om 10.00 uur bij vertrekpunt Stayokay aan de Maasboulevard 101. Trek stevige schoenen aan en neem een verrekijker mee. Heb je er geen, dan kan je er een van IVN lenen.

Aanmelding vooraf is niet nodig en er zijn geen kosten aan deze activiteit verbonden. Verdere informatie is te krijgen bij Henny Kloosterboer, e-mail: hkloosterboer17@gmail.com

Algemene informatie

zondag 16 februari 2020 - 10:00 tot 12:00
Locatie: 
Stayokay
Maasboulevard 101
Maastricht
Nederland
Google Maps image