Maastricht
Natuur in de Buurt
Vanaf
zaterdag11jun202206:00

Vogels spotten in het Jekerdal

De werkgroep Vogels van IVN Maastricht organiseert in het weekend van 11 en 12 juni de Jekerdal-vogeltelling. Het doel van deze activiteit is om in het Jekerdal van Maastricht zoveel mogelijk verschillende vogelsoorten waar te nemen.
Wat het Jekerdal aantrekkelijk maakt voor vogelliefhebbers is de aanwezigheid van water. Dit trekt aan water gebonden soorten aan zoals de grote gele kwikstaart en het ijsvogeltje.
Iedereen, van beginner tot expert, kan meedoen. De deelnemers kunnen zelf bepalen waar, wanneer en hoe lang ze gaan tellen. Deelnemen kan individueel of in een zelf te vormen groep.
Om het herkennen van de verschillende vogelsoorten te vergemakkelijken zijn aan het telformulier afbeeldingen van vogels toegevoegd. Dit maakt het voor gezinnen met kinderen extra leuk om ook mee te doen.
Na afloop van de telling worden de waarnemingen van alle deelnemers samengevoegd en wordt een totaaloverzicht van alle waargenomen soorten gemaakt.
Bijzondere waarnemingen zullen uiteraard niet onopgemerkt blijven.

Interesse om mee te doen?
Aanmelden voor deze gratis activiteit kan tot en met maandag
6 juni door een e-mail te sturen naar 50vogelsspotten@gmail.com

Indien je een groep of gezin wilt aanmelden vermeld dan behalve je naam ook het aantal volwassenen, het aantal kinderen en de leeftijden van de kinderen.
Na aanmelding ontvang je een informatiepakketje met praktische informatie voor de telling, het telformulier en een (vrijblijvende) uitnodiging voor de aftrap van de telling.

Algemene informatie

zaterdag 11 juni 2022 - 06:00 tot zondag 12 juni 2022 - 18:00
Locatie: 
In het Jekerdal
Nederland
Google Maps image