Maastricht
Bomen & Struiken
Op
woensdag13mrt201908:45

Tiny Forest Malberg

Het eerste Tiny Forest van Maastricht komt in Malberg

Op woensdagochtend 13 maart gaan we tussen 08.50 en 14.00 uur met leerlingen van groep 5 en 6 (54 kinderen) van basisschool Manjefiek een Tiny Forest (minibosje) aanplanten in de directe omgeving van de school. Het Tiny Forest zal geplant worden op het bestaande stuk groen: ‘De groene wig’. Om 09.00 uur zal wethouder Gert-Jan Krabbendam de eerste boompjes mee helpen planten. 

Als maatschappij krijgen we steeds meer te maken met duurzame vraagstukken zoals klimaatverandering, biodiversiteit, wateropslag en verduurzaming en vergroening. Daarom slaan de gemeente Maastricht, CNME, basisschool Manjefiek en IVN de handen ineen om hier een Tiny Forest aan te leggen met hulp van BTL (boomplantbedrijf). Tevens is het leuk om met de kinderen later rondom dit bos een bloemenrand aan te brengen en een insectenhotel te plaatsen. Met het planten van het Tiny Forest krijgt Malberg er een stukje bos bij. Daarnaast zal het Tiny Forest dienst doen als buitenleslokaal voor de leerlingen van de school en gaan de leerlingen in de toekomst als Tiny Forest Rangers onderzoekjes doen, het Tiny Forest onderhouden, het schoon en natuurlijk houden.

Kom kijken en doe mee op woensdag 13 maart vanaf 08.50 uur aan de Malbergsingel 68. Wilt u actief betrokken worden of heeft u vragen? Mail dan naar:  tineke.de.jong@kpnplanet.nl 

Meer info over Tiny Forest vindt u op www.ivn.nl/tinyforest

Algemene informatie

woensdag 13 maart 2019 - 08:45 tot 14:00
Locatie: 
Basisschool Manjefiek
Malbergsingel 68
Maastricht
Nederland
Google Maps image