Maastricht
Landschap
Op
dinsdag29okt201919:30

Opleiding Landschapsgids Zuid-Limburg van start!

Kom naar de voorlichtingsavond

Landschapsgidsen 2Opleiding Landschapsgids Zuid-Limburg 2019-2020

De landschapsgidsenopleiding gaat voor de vierde keer van start. Deze opleiding heeft met succes zeer gemotiveerde en enthousiaste landschapsgidsen opgeleverd. Zij verzorgen regelmatig een breed scala aan activiteiten in het Zuid-Limburgse landschap, veelal via het   excursieloket van IVN District Limburg of via de IVN-afdelingen. Echter vanuit de behoefte van natuurliefhebbers en vanuit de behoeften van veel IVN-afdelingen blijkt dat uitbreiding van het aantal landschapsgidsen zeer wenselijk is. Daarom hebben de drie regio’s in Zuid-Limburg (Maas & Mergelland, Parkstad en Westelijke Mijnstreek) de handen ineen geslagen om in 2020 een nieuwe landschapsgidsenopleiding in Zuid-Limburg te starten.

Doel van de opleiding

Wij willen de deelnemers laten zien hoe het rijk  gevarieerde Zuid-Limburgse landschap gevormd is vanuit een combinatie van een groot aantal natuurlijke en menselijke invloeden en daarmee een beeld geven van de  belangrijke veranderingen in onze cultuurhistorie. Naast economische en sociale motieven zijn daarbij vroegere en huidige opvattingen belangrijk. Voorbeelden van werkvormen en didactiek komen naar voren als middel om iedereen effectiever bij onze excursies te betrekken. In deze opleiding streven wij naar een geleidelijke opbouw van vaardigheden.  

Deelnemers

De opleiding richt zich op IVN-leden in Zuid-Limburg. Ook niet IVN-ers kunnen deelnemen als zij tenminste twee jaar lid van een plaatselijke afdeling willen worden. Wij streven naar 20-24 deelnemers.

Voorlichtingsavond

Dinsdag 29 oktober 2019 is er om 19.30 uur een voorlichtingsavond in het IVN-lokaal (CNME-Natuurtuinen Jekerdal) Drabbelstraat 7, Maastricht (let op: parkeren aan de Mergelweg). Tijdens de voorlichtingsavond zullen het les-programma, -boek en de ervaringen van IVN-landschapsgidsen gepresenteerd worden. Wij zullen dan starten met de definitieve inschrijving. 
De opleiding start zaterdag 15 februari 2020 en bevat in totaal 11 lessen (van 09.30 tot 16.00 uur) verdeeld over het jaar (t/m november 2020).
U kunt zich opgeven bij Tineke de Jong, e-mail: tineke.de.jong@kpnplanet.nl of tel. 043-3521109.

Algemene informatie

dinsdag 29 oktober 2019 - 19:30 tot 22:30
Locatie: 
Natuurtuinen Jekerdal
Drabbelstraat 7 Maastricht
Nederland
Google Maps image