Maastricht
Landschap
Op
zondag11mrt201813:30

Ommetje Wolder...

opening site 'Hoogcanne' met demonstratie vuursteenbewerken

Hoogcanne 2IVN Maastricht organiseert samen met Buurtplatform Campagne, het Limburgs Landschap en het CNME de voorjaarswandeling ‘Ommetje Wolder’. Een door IVN ontwikkelt ommetje dat van de kern van Wolder naar oude en nieuwe natuur voert en langs interessante cultuurhistorische elementen loopt. 

Bijzonder aan deze wandeling is de opening van de site ‘Hoogcanne’.
De openingshandeling zal worden verricht door wethouder Gert-Jan Krabbendam en er zal tevens een demonstratie vuursteenbewerken worden gegeven. 

Het Ommetje Wolder is aantrekkelijker gemaakt door er een speelelement van stapstenen, een wilgentenentunnel en nu dus ook de site ‘Hoogcanne’ aan toe te voegen. De site verbeeldt op ware grootte het palenplan van een bandkeramische woning dat ter plekke bij archeologische opgravingen is aangetroffen. Het is de bedoeling dat deze site - naast een hommage aan en info over de Bandkeramiekers - gebruikt gaat worden als buitenleslokaal, buitentheatertje of zo maar een plek om even te verpozen. Bij het palenplan zijn nog een vuursteenwerkplaats, depressies en een markering van een moestuin geduid. 

Voorafgaand aan de wandeling tracteren wij vanaf 13.30 uur op een gratis kopje koffie of thee bij Bellissimo. Na afloop, omstreeks 16.30 uur, kunt u met ons eveneens bij Bellissimo, onder genot van een gratis drankje, extra informatie krijgen over site ‘Hoogcanne’ of gewoon gezellig nababbelen.

Algemene informatie

zondag 11 maart 2018 - 13:30 tot 16:30
Locatie: 
Bellissimo/Maravilha, Mgr. Vranckenplein 8a, Maastricht
Nederland
Google Maps image