Maastricht
Landschap
Op
zondag15dec201913:30

Ommetje Borgharen

Als u de naam Borgharen hoort denkt u meteen aan ‘hoogwater’! Het thema van deze excursie is dan ook: ‘de Maas heeft het verleden van Borgharen bepaald. De mens bepaalt het heden en de toekomst van Borgharen!’ 

Jeanne Boosten, landschaps- en natuurgids van IVN Maastricht gaat met u op zoek naar dat verleden, heden en de toekomst. Zondag 15 december vertrekken we om 13.30 uur bij het kasteel van Borgharen. Hier is ook parkeermogelijkheid. U dient zeker 2.5 uur uit te trekken voor deze excursie. Deels is het ook een doorstapwandeling. 

Borgharen is ontstaan aan en door de Maas. Eeuwenlang bepaalde de Maas het ritme van het dagelijkse leven totdat de mens ging ingrijpen. Tijdens deze excursie hoort, ziet en ervaart u dit menselijke ingrijpen in natuur en cultuur én de gevolgen ervan voor dit oude, agrarische dorp. U maakt kennis met kasteel Borgharen en haar prachtig gerestaureerde boerenhoeve en (de restanten) van oude, agrarische landschapselementen. De wandeling voert langs de Maas en haar ‘nieuwe’ natuur, naar het dorp, lopen over de dijken en aanschouwen de afgeronde werkzaamheden van het Grensmaasproject. De werkzaamheden van dit project leverden een mooie archeologische vondst op namelijk ‘het paardenkerkhof’. We bezoeken de vindplaats van het paardenkerkhof en het recent geplaatste kunstwerk. 

Aanmelding vooraf is niet nodig en er zijn geen kosten aan deze activiteit verbonden. 

Verdere informatie: Irma Kokx, e-mail: ipa.kokx@gmail.com

Algemene informatie

zondag 15 december 2019 - 13:30 tot 16:00
Locatie: 
Kasteel Borgharen
Kasteelstraat
Nederland
Google Maps image