Maastricht
Natuur in de Buurt
Op
zondag12jan202014:00

Nieuwjaarswandeling Hoge en Lage Fronten

Zondag 12 januari - 14.00 uur - Filmhuis Lumière

IVN Maastricht organiseert zondag 12 januari haar traditionele Nieuwjaarswandeling. Ook deze keer vertrekken we - net als vorig jaar - bij Filmhuis Lumière aan het Bassin. Met het gereedkomen van het Noorderbrugtracé is nu ook het Frontenpark te bezoeken en tevens is er een verbinding tussen de Hoge en Lage Fronten gerealiseerd. 

De meeste Maastrichtenaren kennen wel de Hoge Fronten, maar de Lage Fronten lagen jarenlang weggemoffeld tussen industrie en waren nauwelijks toegankelijk. Met de aanleg van het Frontenpark zijn de Lage Fronten nu in volle glorie te bewonderen en kan iedereen genieten van dit schitterende stukje verborgen Maastricht. Door de nieuw aangelegde doorgang onder de Cabergerweg wandelen we van de Lage Fronten naar de Hoge Fronten. Laat u verrassen op deze Nieuwjaarswandeling door de vestingwerken, een tastbaar stuk geschiedenis dat gelukkig grotendeels bewaard is gebleven. 

Tijdens deze wandeling krijgt u tevens van onze werkgroepcoördinatoren een korte toelichting op het programma van activiteiten van IVN Maastricht. 

We vertrekken om 14.00 uur en zijn rond 16.30 uur weer terug. Bij Filmhuis Lumière trakteren wij u op een gratis consumptie en natuurlijk is er volop gelegenheid om gezellig na te babbelen. We sluiten af rond 17.30 uur.

Aanmelding vooraf is niet nodig en er zijn geen kosten aan deze activiteit verbonden. Meer info: Irma kokx, e-mail: ipa.kokx@gmail.com
Foto: Wikipedia/Kleon3

Algemene informatie

zondag 12 januari 2020 - 14:00 tot 17:30
Locatie: 
Filmhuis Lumière
Bassin
Maastricht
Nederland
Google Maps image