Maastricht
(Zoog)dieren
Vanaf
zaterdag24aug201920:15

Nacht van de Vleermuis

24 en 24 augustus

Zaterdagavond 24 en zondagavond 25 augustus wordt de Nacht van de Vleermuis georganiseerd. Deze avonden staat de vleermuis centraal en zijn een mooie kans voor jong en oud om meer te weten te komen over vleermuizen en ze zelfs te horen en te zien. In Maastricht verzorgt vleermuisdeskundige en IVN-natuurgids Ger Beckers beide avonden. Deelnemers krijgen uitleg over de manier van jagen op voedsel door vleermuizen en tevens een korte uitleg over de werking van een Batdetector. Deze hulpmiddelen worden onder andere gebruikt om de rondvliegende vleermuizen op te merken. Deelnemers kunnen zelf ervaren hoe dit in zijn werk gaat. 

Aan deze excursies kunnen maximaal 20 personen deelnemen, kinderen tot 14 jaar onder begeleiding van een ouder, honden zijn niet toegestaan. Zaklampjes wel. Opgave vooraf tot woensdag 21 augustus 15.00 uur bij Ger Beckers per e-mail: pghbeckers@ziggo.nl
Start is om 20.15 uur bij de hoofdingang op het voormalig Tapijn-kazerneterrein. Deelname is gratis, rond de klok van 22.00 uur wordt afgesloten. 

Attentie:
Omdat bij slecht weer deze activiteit niet door kan gaan is het belangrijk om niet alleen uw e-mail- adres door te geven, maar ook uw telefoonnummer zodat u geïnformeerd kunt worden.

Algemene informatie

zaterdag 24 augustus 2019 - 20:15 tot zondag 25 augustus 2019 - 20:15
Locatie: 
Tapijn-kazerneterrein
Hoofdingang voormalige Tapijnkazerne
Maastricht
Nederland
Google Maps image