Maastricht
(Zoog)dieren
Op
woensdag13feb201920:00

Lezing: Wolven in Limburg

Nadat 150 jaar geleden de laatste Limburgse wolf werd doodgeschoten in Schinveld is de wolf weer terug. Afgelopen winter trok een gezenderde wolvin door Noord en Midden Limburg. Dit dier heeft zich met een mannelijke wolf in de Kempen gevestigd. Ook op de Veluwe leeft inmiddels minimaal één wolf. Op diverse locaties langs de oostgrens worden regelmatig (sporen van) wolven gesignaleerd. Vlak over onze grens in de Eiffel en Ardennen worden al langer wolven(sporen) gespot. Kortom de wolf zal binnenkort weer definitief tot onze inheemse fauna gaan behoren. 

Wat betekent dit voor Limburg? Krijgen we  weer een roofdier terug in onze natuur dat ook groot wild zoals reeën en zwijnen aankan en daarmee op natuurlijke wijze de wildstand reguleert? Moeten wij mensen voorzichtiger worden als we gaan wandelen in de natuur en bang zijn om aangevallen te worden? Wat zullen wolven met huisdieren doen? Wolven jagen niet alleen op wild maar ook op schapen als ze de kans krijgen. En loslopende honden (concurrenten) lopen ook risico.

Wolvenexpert Michiel van der Weijde, adviseur Fauna en Natuurbeheer bij Natuurmonumenten zal op 13 februari a.s. hierover vertellen.

Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door de ledencommissie Kempen en Limburg van Natuurmonumenten en vindt plaats in
Brasserie Monte Nova, Oog van Sint Pieter (onder het fort), Luikerweg 78 te Maastricht. De avond begint om 20 uur en duurt tot 22 uur.
Deze avond is vrij toegankelijk. 

U kunt zich aanmelden via de link op nm.nl/agenda

Algemene informatie

woensdag 13 februari 2019 - 20:00 tot 22:00
Locatie: 
Restaurant Monte Nova
Luikerweg 78
Maastricht
Nederland
Google Maps image