Maastricht
Vleermuizen
Op
dinsdag25okt202220:00

Lezing Vleermuizen in Maastricht

Vleermuisgids Ger Beckers neemt u aan de hand van deze presentatie mee naar de binnenstad, het stadspark en de buitenwijken; maak kennis met de soorten die nu in de gemeente Maastricht worden waargenomen, waarvan de dwergvleermuizen het meest zijn vertegenwoordigd.
In Maastricht en omgeving komen drie soorten dwergvleermuizen voor, die in vlieg- en jachtgedrag erg op elkaar lijken. Het zijn kleine vleermuizen, met ingevouwen vleugels ongeveer het formaat van een luciferdoosje (Zwegeleduuske).
De gewone dwergvleermuis en de ruige dwergvleermuis zijn behoorlijk algemeen. Van de veel zeldzamere kleine dwergvleermuis werd eerder dit jaar pas de eerste kraamverblijfplaats in Nederland ontdekt. Dwergvleermuizen wonen voornamelijk in spleten en kieren in gebouwen, al vinden ruige dwergvleermuizen het ook best prettig in een holte of scheur in een boom. Ze jagen alle drie in bossen, parken en tuinen op vooral kleine insecten. Echte muggenvreters, want één zo’n vleermuis eet per nacht al snel zo’n duizend insecten. Ook besteden wij aandacht aan de nieuwste onderzoekmethoden waarin verbluffende resultaten worden geboekt. Laat je boeien door de wonderbare leefwereld van de vleermuis die ook bij jouw in de nabijheid aanwezig is.
Datum: dinsdagavond 25 oktober, van 20.00 - 22.00 uur in de Natuurtuinen Jekerdal, Drabbelstraat 7, Maastricht.
De kosten bedragen voor IVN-leden € 4,50 en voor niet-leden € 6,00.
Aanmelden voor de lezing kan via deze link:

https://forms.gle/yPmEJNhS7VmfLbRC9

Voor problemen met aanmelden en overige informatie kun je
mailen naar:
vanessahilwig@gmail.com
Na aanmelding ontvang je een bevestigingsmail met een betalingsverzoek.

Algemene informatie

dinsdag 25 oktober 2022 - 20:00 tot 22:00
Locatie: 
Natuurtuinen Jekerdal
Nederland
Google Maps image